Sport

Vučić: Od Srbije očekujem dvocifren broj medalja na Igrama u Parizu

Predsednik Srbije je komentarisao sportska dešavanja, očekivanja od Olimpijskih igara, kao i od fudbalera na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj
Vučić: Od Srbije očekujem dvocifren broj medalja na Igrama u Parizu© TV Prva / screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje dvocifren broj medalja na Olimpijskim igrama u Parizu.

On je gostujući na TV "Prva" istakao i da se nada da će Srbija samo na atletskim takmičenjima osvojiti tri medalje. No, prvo je prokomentarisao nastup fudbalske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu narednog leta.

"Verujem u reprezentaciju Srbije. Verujem da smo dobili grupu u kojoj možemo da idemo dalje. Verujem da smo od dve reprezentacije bolji. Englezi i Francuzi su favoriti", rekao je on i dodao da ipak ne treba otpisati ni Nemce.

On je dodao da će se nastaviti i dalje sa ulaganjem u sport i da su data velika sredstva Atletskom savezu, ali da je potrebno još.

"Mi se nadamo da po prvi put možemo tri medalje iz atletike da uzmemo na Olimpijadi u Parizu, to bi bilo 'ludilo' za Srbiju. I verujemo da ćemo da imamo Nikolu Jokića u Parizu, da to bude najbolja utakmica svih vremena. Najbolja, najtvrđa i najzanimljivija utakmica, prava utakmica, mi i NBA, američki tim, ako nešto budem želeo da gledam ikada, to će biti ta utakmica", rekao je on.

Vučić je istakao da se prethodne godine radovao svakom sportskom uspehu, ali da mu je poraz u finalu Svetskog prvenstva u košarci od Nemačke teško pao.

Osim toga, komentarisao je i da li bi nekad kao košarkaški trener vodio Crvenu zvezdu ili Partizan, nakon što mu istekne mandat i nakon što završi visoku trenersku školu. Vučić je rekao da bi teoretski mogao, ali je, kako je primetio, toliko "slab" da su dovoljno pametni i jedni i drugi da ga nikada ne bi unajmili.

"Verujem da ću ove godine da završim fakultet. Tako da ću da imam dva fakulteta. I nadam se da će da me prime, tamo iza 2027. godine, da vodim neku decu u 'Mladosti', 'Ušću', 'Vojvode Stepe', 'Torlaku'..", rekao je Vučić.

image