Sport

Jokić: Voleo bih da nemam telefon i da me moje dete pamti kao oca, a ne košarkaša

Zvezda Denver Nagetsa otkriva kako gleda na sportsku slavu i poručuje da mu se ne dopada sve što nosi život poznate osobe
Jokić: Voleo bih da nemam telefon i da me moje dete pamti kao oca, a ne košarkaša© YouTube / screenshot / Curious Mike

Srpski košarkaš Nikola Jokić izjavio je da bi voleo da ga nakon završetka karijere njegova deca pamte kao oca, a ne kao košarkaša.

On je gostovao u podkastu svog saigrača Majkla Portera juniora, gde je u opuštenom razgovoru otkrio na koji način razmišlja, gleda na život, ali i košarku.

"Ne volim ovaj život poznate osobe. Mi smo samo košarkaši i dobri smo u onome što radimo. Ali, mediji su oko nas i plaćeni smo zbog svega toga, medija i popularnosti, ali biti poznat, neko voli, neko ne voli. Ja kada završim karijeru voleo bih da me niko ne zna, voleo bih da ne moram da imam telefon. Voleo bih da me moja deca, tj. sada moje dete, pamte kao oca, ne kao košarkaša. To je moj cilj", izjavio je Jokić.

On je rekao da je opsednut time da uvek pobeđuje na terenu i da se u Denveru na to navikao, a i pored titule NBA šampiona, kaže da trema kod njega stalno postoji.

"Mislim da je to normalno i moraš da imaš to. Najvažnije da se pripremiš za taj momenat. Okej, misliš u glavi, ovaj igrač, publika, igraš u gostima. Pravio sam scenarije u glavi šta može da bude u toj hali, sa tim igračem, već sam to proživeo u glavi. Ponekad je drugačije, ali to te pripremi za sve što može da se dogodi. Od početka, pritisak i strah, ma i sada imam strah i pritisak pred svaku utakmicu, da će me protivnički igrač pobediti. Ako nemaš tu tremu, košarka nije pravi sport za tebe", rekao je Jokić.

image