Sport

Jokić ne ume da promaši - Srbin u pobedi ispisao istoriju, NBA to ne pamti

Nagetsi su ubedljivo slavili, a srpski centar je napravio podvig kakav nije viđen još od dana legendarnog Vilta Čemberlena
Autor: YouTube / nba screen

Košarkaši Denvera ubedljivo su savladali ekipu Memfisa 141:105 u noći između četvrtka i petka i tako upisali šesti trijumf u nizu, a i ovoga puta je najveća zvezda tima uspela da uradi nešto neverovatno.

Nikola Jokić je zabeležio perfektan "tripl-dabl", pošto je meč završio sa 26 poena, 14 skokova i 10 asistencija, a da pritom nije promašio nijedan šut.

U svakoj koloni je Jokić bio savršen, pa je ubacio svih 11 šuteva iz igre i sva tri slobodna bacanja, a na sve je dodao i jednu blokadu.

Jokić je tako postao prvi igrač u NBA ligi sa više od jednog "tripl-dabla" bez promašaja još od Vilta Čemberlena. Uz to, on je imao i odličnu podršku saigrača, pa se pitanje pobednika nije dovodilo u pitanje nijednog trenutka.

Džamal Marej je ubacio 23 poena uz devet asistencija, Pejton Votson je ubacio 20, dok su dvocifreni još bili i Džulijan Stroter, Kentavijus Kaldvel Pout (po 12) i Kristijan Braun (11 poena).

U timu Memfisa je Dezmond Bejn ubacio 23 poena, a Markus Smart 17, ali su Grizlisi posle svega ostali na čak 37 poena zaostatka. Denver je sada drugoplasirani tim Zapada sa učinkom 23-10, dok je Memfis na 13. mestu sa skorom 10-20.

image
VV inauguration
banner