Sport

Bogdanović je najbolji šesti igrač NBA lige, ali Atlanta nastavlja da tone

Nova odlična partija srpskog reprezentativca nije bila dovoljna da se izbegne treći uzastopni poraz
Bogdanović je najbolji šesti igrač NBA lige, ali Atlanta nastavlja da toneGetty © Tim Nwachukwu

Košarkaši Čikaga savladali su Atlantu na svom terenu rezultatom 118:113, uz još jednu odličnu predstavu Bogdana Bogdanovića.

Kapiten "orlova" je na parketu proveo nešto više od 31 minuta i za to vreme postigao 22 poena (8/21 iz igre, 3/12 trojke), uz tri skoka i jednu asistenciju.

Bogdanović je bio najefikasniji u svom timu i ovo mu je bio osmi meč od poslednjih devet u kojima je ubacio 20 i više poena.

Uprkos činjenici da je nastavio da ističe kandidaturu za najboljeg šestog igrača u NBA ligi, to nije bilo dovoljno da Hoksi izbegnu poraz u Čikagu.

Bulsi su i pored činjenice da su izgubili dvocifreni višak iz prve četvrtine, a onda i "debelo" zaostajali u drugoj, uspeli da se vrate i dođu do preokreta u finišu.

Najzaslužniji za to bili su Demar Derozan sa 25 poena i šest asistencija, odnosno Andre Dramond koji je dominirao pod obručima (24 poena i 25 skokova).

Kod "jastrebova", Tre Jang zabeležio je dabl-dabl od 21 poena i 13 uspešnih dodavanja, dok je Dežonte Marej dodao 17 poena.

Bulsi su ostvarili devetu pobedu u poslednjih 13 utakmica, a u ekipi zbog problema sa stopalom nije bilo Zeka Levina, kao ni Nikole Vukčevića zbog problema sa preponom i kukom.

Čikago je sada deseti na tabeli Istočne konferencije sa skorom 14-18, dok je Atlanta odmah ispod sa 12 pobeda i 18 poraza.

image