Sport

Jokića isterale sudije pred kraj meča - Denver svejedno pobedio

Nagetsi su u jednom trenutku imali i 18 poena prednosti, ali su uz nešto drame uspeli da slave na gostovanju u Severnoj Karolini
Autor: YouTube / Inevitable Jokić Nikola

Košarkaši Denvera savladali su Šarlot na gostovanju 102:95 i upisali četvrtu pobedu zaredom, a najbolji igrač NBA šampiona Nikola Jokić nije mogao da završi meč na parketu.

Srbin je ostvario za svoje standarde solidan učinak, ali je 27 sekundi pre kraja susreta zaradio šestu ličnu grešku, pa time i isključenje.

Jokić je meč završio sa učinkom 18 poena, 10 skokova i devet asistencija, pa je i tako bio blizu "tripl-dabl" učinka. On nije ni uzimao mnogo šuteva, ukupno 14 za 35 minuta na parketu, ali je imao i raspoložene saigrače oko sebe.

Majkl Porter junior je predvodio sjajnu igru Nagetsa u drugom poluvremenu, kada su stekli najveću prednost, sa 22 poena, dok je Džamal Marej uz 20 poena imao i 12 skokova. Eron Gordon je dodao 14 poena.

Sa druge strane, Hornetsi su u finišu uspeli samo da priđu Denveru, ali ne i da naprave preokret. Majls Bridžis je bio najbolji u domaćem timu sa 22 poena, Pi-Džej Vašington je dodao 20, a Nik Smit 19 poena.

Denver je sada drugoplasirani tim Zapada sa učinkom 21-10, dok je Šarlot na Istoku tek 13. sa mizernim skorom 7-20.

image