Sport

Jokić i Bogdan o NBA timovima u Beogradu: Svet bi video sasvim drugačiju strast

Srpski NBA košarkaši Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović govorili su na temu potencijalnog dolaska Denvera i Atlante u Beogradu
Jokić i Bogdan o NBA timovima u Beogradu: Svet bi video sasvim drugačiju strastGetty © Alex Bierens de Haan / Stringer

Njih dvojica su dobili pitanje šta misle o ideji da jednog dana njihove ekipe tokom predsezone zaigraju u prestonici Srbije, slično kao što NBA timovi gostuju u Dubaiju ili Meksiko sitiju.

I Jokić i Bogdanović su se usaglasili da bi to bio pravi spektakl, a od novinara su čak dobili i predlog da se igra pod otvorenim nebom, kao što je Partizan letos igrao na Tašmajdanu.

"Da, ako ste vi ljudi videli kakvo je to atmosfera kakva se pravi kad igraju domaći klubovi. Mislim da i ako bismo igrali protiv Partizana ili Crvene zvezde, ili ako bismo igrali mi iz NBA lige između sebe, svet bi video neku sasvim drugu strast za košarkom", rekao je Jokić.

I kapiten reprezentacije Srbije se slaže da bi to bio spektakl.

"Veoma je teško dočarati. Stvarno je duboko u našoj kulturi da veoma strastveno navijamo za svoj tim", rekao je Bogdanović.

@leighellis76 🇷🇸 Doing my bit with Nikola Jokić and Bogdan Bogdanović to bring an NBA game to beautiful Belgrade. Thanks to @PartizanBC for the footage from Tašmajdan Park. #basketball#travel#serbia#belgrade♬ original sound - Leigh Ellis

image