Sport

Jokića "tukli", on ih zakucao - Golden Stejt i NBA videli šampione!

Srpski centar bio je toliko često fauliran da je čak 18 puta šutirao slobodna bacanja
Jokića "tukli", on ih zakucao - Golden Stejt i NBA videli šampione!© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denvera upisali su veliku pobedu protiv Golden Stejt Voriorsa 120:114, u prazničnom okršaju NBA lige na katolički Božić.

Aktuelni šampioni predvođeni Nikolom Jokićem savladali su prethodne NBA prvake posle uzbudljive borbe u kojoj su Nagetsi stigli do pete pobede u nizu, a osme u poslednjih devet mečeva.

U šampionskoj formi bio je i Nikola Jokić koji je meč završio sa 26 poena, 14 skokova i osam asistencija. Zamalo mu je izmakao novi "tripl-dabl", ali pravi kuriozitet je da je Jokić čak 18 puta išao na liniju za slobodna bacanja i svih 18 puta je bio precizan.

Tako je Srbin meč okončao sa mizernih 4/12 iz igre, ali je zato imao odličnu podršku. Sjajan je bio Džamal Marej sa 28 poena, dok su veliku ulogu imali i Majkl Porter junior sa 19 i Eron Gordon sa 18 poena, pa čak i Kentavijus Kaldvel Poup sa 16.

Sa druge strane, najbolji je bio Endrju Vigins sa 22 poena, dok je odbrana Denvera odradila dobaer posao na Stefu Kariju, ne dozvolivši mu da se "razmaše". Tako je Kari meč okončao sa 18 poena i 3/13 pri šutu za tri poena.

Jokić je u finišu bio jedan od presudnih faktora da Voriorsi ne uspeju da zakomplikuju stvari. Pogodio je prvo dva puta sa linije za slobodna bacanja, a onda i za dva poena na 35 sekundi do kraja.

Denver je ovom pobedom stigao do učinka 22-10 u ovoj sezoni i trenutno su na drugom mestu Zapadne konferencije, dok je Golden Stejt deseti, uz učinak 15-15.

image