Sport

Bogdanović igra sezonu života - Atlanta dobila njega, ali ne i meč

Srpski košarkaš ove sezone u proseku beleži 17,8 poena po meču, što je njegov najbolji učinak od dolaska u NBA ligu, a samo u decembru je taj učinak 20,9 poena po meču
Autor: YouTube / FL Highlights

Košarkaši Atlante upisali su i drugi poraz u nizu, pošto su na svom parketu izgubili od Memfisa 119:125, a da izbegnu neuspeh nije uspeo da im pomogne ni Bogdan Bogdanović.

Kapiten reprezentacije Srbije tokom decembra je igrao neke od svojih najboljih partija u NBA karijeri, ali njegovih 16 poena ovog puta nije bilo dovoljno za Hokse.

Bogdanoviću je ovo poenterski najslabiji meč u poslednje tri nedelje, pošto je na prethodnih sedam mečeva postizao najmanje 20 poena. Sada je uz 16 poena i nešto slabiji šut iz igre imao i četiri skoka i tri asistencije.

Tako je Bogdanovićev učinak u decembru prosečno 20,9 poena po meču, ali ni to ni 30 poena Treja Janga niti 26 poena Dežontea Mareja nisu bili dovoljni za Hokse.

Jer Memfis je imao sjajan napadački tandem - Dezmond Bejn i Dža Morant su dominirali sa 37, odnosno 30 poena, dok je i Džeren Džekson junior dodao 20 poena.

Atlanta se rezultatski odlično držala do samog kraja, ali su ostali na 11. mestu Istoka sa učinkom 12-17. Memfis je ostao 13. na Zapadu sa skorom 9-19.

image
VV inauguration
banner