Sport

Zvezda u Istanbulu kreće u 2024. godinu, Fenerbahče čeka crveno-bele

Košarkaši Crvene zvezde gostuju ekipi Fenerbahčea u 18. kolu Evrolige. Meč počinje u 18.45, a tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na nešem portalu
Zvezda u Istanbulu kreće u 2024. godinu, Fenerbahče čeka crveno-bele© Dusan Milenkovic/ATAImages

Fenerbahče je šesti na tabeli Evrolige sa deset pobeda i sedam poraza, dok je Crvena zvezda na 15. poziciji sa skorom 6/11.

"Igramo protiv tima koji je promenio trenera. Rade neke stvari drugačije i čeka nas potpuno drugačija utakmica u odnosu na onu koju smo odigrali u prvom delu sezone. Moramo da budemo skocentrisani u odbrani kako bi zaustavili njihove glavne igrače. Imaju mnogo dobrih poentera, igrača koji mogu da vam naude. Što se tiče napada, moramo da čitamo te nove stvari koje rade, igramo pametno i napadamo ih na pravi način", rekao je Janis Sferopulos uoči meča.

Trener Fenerbahčea, Šarunas Jasikevičijus, očekuje težak meč.

"Njihovi bekovi stvaraju mnogo prilika za postizanje poena. Oni su jedna od najboljih ekipa u ofanzivnim skokovima u Evroligi i tim koji generalno igra čistu košarku. Moramo biti spremni za težak meč", istakao je Jasikevičijus.

Crvena zvezda je u osmom kolu Evrolige, 14. novembra prošle godine na svom terenu savladala Fenerbahče rezultatom 87:56.

Utakmica između Fenerbahčea i Crvene zvezde biće odigrana večeras od 18.45 časova u Istanbulu.

image