Sport

Novak hvalio Hrvata kao nikog: Neverovatan je već sa 18 godina, svašta mi je padalo na pamet

Najbolji teniser sveta je posle meča imao mnogo lepih reči na račun mladog Prižmića, ali i legendarnog Andrea Agasija
Novak hvalio Hrvata kao nikog: Neverovatan je već sa 18 godina, svašta mi je padalo na pamet© Eurosport / printscreen

Novak Đoković je posle četiri sata iznurujuće borbe uspeo da upiše pobedu na startu Australijan opena i krene u odbranu trofeja, ali i napad na 11. pehar u Melburnu.

Težak protivnik bio mu je 18-godišnji Splićanin Dino Prižmić, koji je fenomenalnom i hrabrom partijom pokazao zbog čega je jedan od najvećih talenata među tinejdžerima.

Novak je slavio 3:1, a posle meča je bio pun reči hvale za dvostruko mlađeg rivala, dečka koji nije bio rođen kada je on prvi put nastupio na Australijan openu.

"Zaslužuje svaki aplauz, pozdrav koji je dobio večeras. Neverovatan igrač, u toj fazi svoje karijere, tako je zreo za svoje godine. Ovo je njegov momenat. Meč je mogao da ode i njemu, igrao je sjajno. Pokazao je sjajan mentalitet i istrajnost", počeo je Đoković hvalospeve na račun Prižmića.

"I u trećem i četvrtom setu, koje je izgubio, naterao me je da mnogo trčim. Mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu. Konstruisao je poene, od momenta kada je kročio na teren je koristio svoje prilike. Volim kako koristi svaki deo terena. Neverovatno se brani s obzirom na to da ima 18 godina i nikada nije igrao na ovako velikoj sceni. Želim da budem u njegovom boksu, nadam se da će me pozvati, jer znam da će uraditi velike stvari u karijeri", rekao je Đoković.

O svojoj igri, Novak je istakao i pozitivne i negativne stvari.

"Za nekoga ko ima 36 godina, prilično sam dobro počeo. Kada pomislim na to, duplo sam stariji od njega. Pokušavam da uživam na terenu. Bilo je drugačijih momenata u ovom meču, vrlo fizički zahtevan meč, bilo je dosta problema, bilo je i klizavo. Mučio sam se, pogotovo na tom kraju, imate blag povetarac koji duva u vasa leđa. Imao sam dobre momente, svestan sam da sam mogao da igram i bolje i agresivnije. Ali, ovde sam iz godine u godinu, uvek imamo kratke pripreme i sada imam priliku da se malo duže pripremim za sledeći meč".

Meču je prisustvovao i Novakov bivši trener Andre Agasi.

"Hvala ti puno, za sve što si učinio. Bilo je 4:0 i odigrao sam sjajan poen kad sam rekao sebi da sam ličio na tebe, a onda sam posle toga izgubio tri gema. To nije bilo zbog tebe, nego je moja krivica, ali inspirisao si me svojim prisustvom", zaključio je Đoković u svom stilu.

image