Sport

Greg Popovič: Dejan Milojević je bio trener blistave budućnosti

Šef stručnog štaba košarkaša San Antonija Greg Popovič izjavio je da je Dejan Milojević bio trener blistave budućnosti
Greg Popovič: Dejan Milojević je bio trener blistave budućnostiGetty © Christian Petersen

Popovič je na konferenciji za medije posle noćašnjeg poraza svog tima od Bostona rezultatom 117:98 govorio o Milojeviću, koji je juče preminuo od posledica srčanog udara.

"Milojević je bio sa nama 2017. godine. Dobar trener, dokazao se sa nekoliko različitih timova tokom leta i onda se vratio kako bi radio u Crnoj Gori i Beogradu. Stiv Ker je bio jako, jako privržen Milojeviću. Nikada nismo proveli mnogo vremena zajedno", rekao je Popovič, prenosi "I-Es-Pi-En".

Jedan od najboljih stručnjaka u istoriji NBA lige istakao je da je tužan zbog smrti srpskog trenera.

"Razgovarao sam sa nekim ljudima u Beogradu i znam da su utučeni zbog ovoga što se desilo. Bio je trener tako blistave budućnosti. Sve ga je čekalo. Mislim da mu je ovo bila treća godina sa Kerom i znam da mu je sve išlo. Zato su mnogi, a pogotovo njegova porodica, utučeni zbog njegovog odlaska", dodao je Popovič.

Trener Sakramenta Majk Braun je nekada sarađivao sa Milojevićem u ekipi Golden Stejta.

"Bio je izuzetan čovek, izuzetan. I ne bih govorio samo o košarkaškim stvarima, jer je bio izuzetan košarkaški um. Bio je neverovatan čovek i mnogo će nam nedostajati. Mnogo je značio organizaciji. Bili smo svi kao porodica. Naravno, uvek ima uspona i padova u odnosima sa ljudima, ali on ni sa kim nije bio u 'padu'. To je jedinstvena ljudska veština koju neko može da ima u ovom poslu, nikada nije bio ni previsoko, ni prenisko, uvek je bio u sredini i imao je veliko poštovanje od svih. Svakoga je poštovao, svakom se javljao. Svi koji su radili sa njim su ga voleli, a i on je njih", istakao je Braun, prenose američki mediji.

image