Sport

Emotivno veče u San Francisku - "Ratnici" se oprostili od Milojevića, pa pregazili Atlantu

Košarkaši Golden Stejta savladali su ekipu Atlante 134:112 u svojoj prvoj utakmici otkako je preminuo pomoćni trener "Ratnika" Dejan Milojević. Igrači i stručni štab domaće ekipe oprostili se od Dekija, Bogdan Bogdanović u protivničkoj ekipi ubacio 17 poena
Emotivno veče u San Francisku - "Ratnici" se oprostili od Milojevića, pa pregazili AtlantuGetty © Ezra Shaw

Dejan Milojević je premionuo 17. januara od posledica srčanog udara, a njegovi Voriorsi odigrali su prvi meč u NBA ligi od tada i vrlo ubedljivo savladali ekipu Atlante 134:112.

Verovatno je mnogim rezultat utakmice bio u drugom planu, pošto je veče u "Čejs centru" u San Francisku u potpunosti bilo posvećeno srpskom treneru, koji je kao pomoćnik Stiva Kera radio od 2021. godine.

Upravo se Ker u ime organizacije obratio navijačima i još jednom ponovio koliko je srpski trener značio stručnom štabu ekipe iz Kalifornije, koja je 2022. godine osvojila šampionski prsten.

Usledile su ovacije za Dekija, a svi igrači domaće ekipe na zagrevanju su nosili dresove sa prezimenom srpskog trenera.

Pre utakmice sa razglasa je intonirana i srpska himna, a svečanom trenutku prisustvovali su i članovi gostujuće Atlante, među kojima i Bogdan Bogdanović i pomoćni trener Igor Kokoškov.

Što se same utakmice tiče, Golden Stejt je, posle izjednačenog prvog poluvremena, ishod prelomio u nastavku, pošto je Hokse zadržao na samo 44 postignuta poena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Stef Kari i Džonatan Kuminga sa po 25 poena, dok je Klej Tompson dodao 24. U poraženoj ekipi najbolji je bio Dežonte Mari sa 23 poena, dok je Bogdanović dodao 17.

"Ratnici" su tek 12. na Zapadu, a Atlanta 10. u Istočnoj konferenciji NBA lige i obe ekipe će se do kraja regularnog dela takmičenja žestoko boriti za plasman u plej-in.

image