Sport

Obradović: Vratili smo se zahvaljujući energiji igrača i podršci sa tribina

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je posle pobede nad Žalgirisom (81:72) da se njegova ekipa posle lošeg starta vratila zahvaljući energiji igrača i podršci sa tribina
Obradović: Vratili smo se zahvaljujući energiji igrača i podršci sa tribina© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Partizana savladali su, posle preokreta, Žalgiris sa 81:72 u 23. kolu Evrolige.

"Verujem da smo pobedili dobar tim, našli smo način da se vratimo i zahvaljući energiji i podršci sa tribina, uspeli smo da dobijemo važnu utakmicu. Hvala navijačima na fenomenalnoj podršci, bez njih sve ovo ne bi imalo smisla", rekao je Obradović.

Trener crno-belih je pohvalio Pi-Džeja Doužera, koji je postigao 23 poena na ovom meču.

"Pi-Džej je igrao 27 minuta, odigrao je izvanrednu utakmicu. Rešavao je situacije u preuzimanju, u principu izvanredan meč. Pokušavali smo da odigramo agresivno, naterali smo ih na greške. I mi imamo velikih broj izgubljenih lopti. Bili smo spremni za zonski presing, ali manje-više sve ono što smo znali i u pripremi utakmice", dodao je Obradović.

Na kraju je rekao kako će teći pripreme za derbi sa Zvezdom u nedelju.

"Biće nam potrebna drugačija energija u odnosu na prethodni meč koji smo igrali pre 20 dana. Igračima sam rekao da se odmore, u petak imaju trening. Videćemo ko ima najveće opterećenje. Odradićemo jedan pristojan trening i pokušati da se što bolje spremimo."

image