Sport

Mesi razbesneo navijače u Hongkongu, vlasti odbijaju da plate zbog neigranja Argentinca

Veliko razočaranje usledilo je kada je potvrđeno da se argentinski velikan neće pojaviti na terenu
Mesi razbesneo navijače u Hongkongu, vlasti odbijaju da plate zbog neigranja ArgentincaGetty © Fred Lee / Stringer

Fudbaler Intera iz Majamija Lionel Mesi izjavio je da se nada da će igrati na prijateljskoj utakmici u Tokiju protiv Visel Kobea.

Mesi u nedelju nije igrao za Majami u Hongkongu u prijateljskoj utakmici protiv ekipe iz lokalne lige.

Argentinac oseća nelagodu u butnom mišiću, zbog čega je stručni štab odlučio da je najpametnije da preskoči duel koji su tamošnji navijači željno čekali.

Ovaj potez argentinskog fudbalera naljutio je lokalne vlasti, organizatore i navijače, koji su tražili da im se vrati novac.

Zbog kršenja ugovora postoji mogućnost i da vlasti u Hongkongu odustanu od plaćanja dogovorenog iznosa organizatorima susreta jer je postojala klauzula po kojoj je Leo morao da odigra barem 45 minuta.

Mesi, koji je retko pričao sa medijima otkako je u julu prešao u Inter, pojavio se potom konferenciji za medije održanoj u luksuznom hotelu u Tokiju.

"Osećam se veoma dobro u odnosu na prethodnih nekoliko dana. Zavisi kako će biti na treninzima, a da budem iskren, još ne znam da li ću moći da igram. Ali osećam se mnogo bolje i zaista želim da igram", rekao je Mesi.

On nije doživeo istegnuće, ali snimci pokazuju da postoji određeni zamor mišića.

"Nisam imao sreće što nisam mogao da igram u Hongkongu. Imao sam problema sa povredom i bilo mi je veoma teško da igram. Nažalost, u fudbalu, razne stvari mogu da se dogode tokom utakmice, da se dogode povrede. Šteta, jer uvek želim da učestvujem, želim da budem tamo, čak i više kada se radi o utakmicama u kojima putujemo daleko, gde su ljudi uzbuđeni što će gledati naše mečeve."

Utakmica između Visel Kobea i Intera biće odigrana u sredu u Tokiju.

"Nadam se da mogu da se vratim i odigram utakmicu u Hongkongu. Šteta je što nisam mogao da učestvujem", dodao je argentinski fudbaler.

image