Sport

Ana Ivanović: Siner će osvojiti još mnogo grend slemova

Šampionka Rolan Garosa iz 2008. godine govorila je za italijanski portal o novom grend slem šampionu koji dolazi upravo iz te zemlje
Ana Ivanović: Siner će osvojiti još mnogo grend slemovaGetty © Matthew Stockman / Staff

Nekada najbolja teniserka sveta Ana Ivanović pohvalila je igru Janika Sinera, novog šampiona Australijan opena.

Bivša srpska teniserka, koja se iz tenisa povukla krajem 2016. godine, otkrila je u intervjuu za "Ubi tenis" da je pratila prvi grend slem sezone.

"Bilo je to neverovatno. To kako je Siner igrao ceo turnir. Pokazao je mentalnu snagu i izdržljivost. Način na koji udara lopticu idealnim delom reketa, bilo je to lepo gledati", rekla je Ivanovićeva, koja je tokom igračkih dana sarađivala sa Darenom Kejhilom, danas upravo Sinerovim trenerom.

"Uživala sam radeći sa Darenom jer on ima ogromno poznavanje tenisa. Uvek mi je davao najbolje savete u trenucima kada sam pod pritiskom. Uvek nađe reči da me smiri i uputi na pravi smer. Veoma sam srećna što sam ga videla u Janikovom boksu", dodala je Ana.

Otkako je osvojio trofej u Melburnu, Sinerov broj pratilaca na Instagramu se utrostručio, sa 800.000 na 2.400.000. Srpkinja je imala savet za njega.

"Sada su druga vremena, prisustvo na društvenim mrežama je veće nego kada sam ja 2008. osvojila Rolan Garos. Najvažnije je da sledi svoj put i da trenira, sigurna sam da to već radi. Ima dobar tim i sistem koji ga podržava, tako da može da se fokusira na ritam i ciljeve", dodala je Ivanovićeva.

Nekada prva teniserka sveta, koja je tokom karijere osvojila 15 VTA titula, istakla je i da joj se dopada stil Sinerove igre.

"Ima veoma dobar stil igre u celini. Mentalno je i fizički jak. Ako nastavi da radi ovo što sad čini slede mu mnoge grend slem titule. Uživam da ga gledam. Deluje i da je veoma dobra osoba, što je lepo videti", zaključila je srpska teniserka.

image