Sport

Stojković o Brazilcima: Izvinite, ali mi se nikoga ne plašimo

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković poručio je da ekipa poštuje Brazil, ali da ga se sigurno ne plaši, pred duel dve ekipe na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Orlovi" u četvrtak od 20 časova započinju nastup na Mundijalu protiv najtežeg mogućeg protivnika – petostrukog šampiona sveta.

Piksi je svestan snage rivala, ali isto tako veruje u momke koje je poveo u Katar.

"Rekli ste da četvorica napadača igraju protiv Srbije? Onda smo gotovi... Ali, hoće li neko igrati u odbrani? Brazil je sjajan tim i jedan od najboljih na svetu i to je zlatna generacija fudbalera. Brazil ima šansu da pobedi, ali mi se nikoga na svetu ne plašimo – čak ni Brazila. Izvinite, ali tako je, nikoga se ne plašimo", rekao je Stojković na konferenciji za medije.

On je dodao da je Aleksandar Mitrović spreman i da ne oseća bolove, a da je jedini naš igrač koji je pod znakom pitanja Filip Kostić.

Stojković nije želeo da otkrije startnih 11, ali je otkrio i da sigurno zna ko će nastupiti za "selesao".

"Nikada ne markiramo posebno svakog igrača – Vinisijus, Rafinja, Nejmar, svi su sjani, ali nije mi važno kako Brazil igra, već kako Srbija igra. Moramo da budemo koncentrisani, da budemo pametni, da ne trčimo da svakog markiramo. Biće teško, ali moguće je zaustaviti Brazil."

Srbija nije pobedila Brazil 88 godina.

"Kako da pobediš Brazilce kad su mnogo jaki, ali istorija se menja, svaki sledeći pokušaj je šansa da nešto promenite. Ovde je važno da sakupimo dovoljno bodova i plasiramo se u nokaut fazu. Važno je da budemo hrabri i da Srbija bude ponosna kako smo se borili. E sad šta će biti…Biće to definitivno lepa utakmica."

Za kraj, otkrio je i da uopšte ne oseća nervozu pred nastup na ovako velikom takmičenju.

"Što se tiče same pripreme, ako ćete mi verovati – ne razmišljam o fudbalu. Jedino o fudbalu ne razmišljam i koncentrisan sam na stvari koje će doći. Ostavljam fudbal kada sam sam. Sve sam smislio već i upakovano je u ono što nas očekuje... Nisam pod stresom, osećamse lepo i srećno što sam Srbiju doveo do Katara. To me čini veoma srećnim čovekom i nije mala stvar biti među 32 najbolje utakmice", rekao je Stojković i zaključio:

"Nije samo Brazil bitan, bitni su i Kamerun, Švajcarska... Ovo je turnir i idete utakmicu po utakmicu. Učinićemo sve da prikupimo što više bodova. Što je Brazil važniji od Kameruna i Švajcarske? Moramo da budemo mentalno spremni da nas zdravlje posluži i da imam sve igrače, pa neće biti problem i ostvarićemo svoj cilj zbog koga smo tu. Zamislite jednu Italiju, sada sedi kući i gleda Mundijal, a mi smo ovde."

image