Sport

Košarkašice presrećne zbog plasmana na Igre u Parizu: Sazdane smo od čvrstog materijala

Košarkašice Srbije presrežne su što su izborile plasman na Olimpijske igre u Parizu ovog leta
Košarkašice presrećne zbog plasmana na Igre u Parizu: Sazdane smo od čvrstog materijala© KSS

Košarkašice Srbije su osvojile treće mesto na kvalifikacionom turniru u Belemu i izborile su plasman na Igre u Parizu.

U prvom kolu kvalifikacionog turnira za Pariz poražene su od Nemačke (66:73), a potom su savladale Brazil (72:65). Izabranice Marine Maljković su u trećem kolu poražene od Australije (73:75), ali su na kraju izborile olimpijsku vizu.

"Rezultat poslednje utakmice nije bio onakav kakav smo htele protiv Australije, ali hvala Bogu Nemačka je pobedila i idemo u Pariz. Ne mogu da opišem koliko sam srećna. Blagoslovena sam što sam u ovom timu sa mojim saigračicama, koje su mi kao prave sestre", izjavila je Anđela Dugalić, prenosi zvanični sajt KSS.

"Nije baš išlo onako kako smo očekivale, ali tako je to u sportu - nekad ide kako ti želiš, a neki put mora da se ide težim putem. Mislim da smo imale i sreće i da smo na kraju završile tamo gde i treba da budemo", istakla je jedna od najiskusnijih košarkašica Srbije Saša Čađo.

Ovo će biti treći uzastopni nastup košarkašica Srbije na Olimpijskim igrama - Srbija je 2016. na Igrama u Rio de Žaneiru osvojila bronzanu medalju, dok je na Igrama u Tokiju 2021. zauzela četvrtu poziciju.

"Mislim da je ovo dokaz da smo sazdane od čvrstog materijala. Ova generacija ima svoju priču i ispisuje je svaki put iznova novom borbom i svaki put budemo sve bolje. Olimpijske igre su velika stvar i velika čast i to je nešto što sam od kada smo završile prošle Igre u Tokiju imala na umu i u srcu. Taj isti žar sam videla i kod saigračica i to je upravo razlog zašto smo na kraju uspele da se kvalifikujemo u Pariz", rekla je košarkašica Srbije Ivon Anderson.

Pored Srbije na Igrama u Parizu nastupiće i Francuska, Sjedinjene Američke Države, Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Nemačka, Japan, Španija i Kanada.

Olimpijske igre će biti održane od 27. jula do 11. avgusta.

image