Sport

"Orlove" čeka spektakl u Stokholmu - Ibra će poslednju fudbalsku reč imati protiv Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije biće rival selekciji Švedske 8. juna u Stokholmu - u poslednjem meču koji će Zlatan Ibrahimović odigrati u karijeri
"Orlove" čeka spektakl u Stokholmu - Ibra će poslednju fudbalsku reč imati protiv SrbijeGetty © Michael Campanella

Ibrahimović je u junu 2023. godine okončao karijeru i rekao "zbogom" profesionalnom fudbalu, ali će poslednji meč odigrati u dresu Švedske - i to baš protiv Srbije.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić predsedavao je sednicom Izvršnog odbora u Staroj Pazovi, na kojoj su članovi Odbora FSS upoznati o programu priprema za EVRO 2024. godine.

Verifikovani su ugovori za odigravanje prijateljskih utakmica protiv Rusije (21. marta), Kipra (25. marta), Austrije (4. juna) i Švedske (8. juna).

"Posebno nam imponuje činjenica da će se na utakmici u Stokholmu od aktivnog igranja oprostiti zvezda evropskog i svetskog fudbala Zlatan Ibrahimović", naveo je u saopštenju FSS.

Ibrahimović je u oktobru napunio 42 godine, a tokom izuzetno bogate karijere nastupao je za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan, PSŽ, Mančester junajted i Los Anđeles galaksi, da bi karijeru završio među rosonerima.

Za nacionalnu selekciju Švedske odigrao je 120 utakmica i postigao 62 gola.

Članovi Izvršnog odbora su na sednici pozdravili odluku UEFA da se sledeći Kongres evropske kuće fudbala prvi put održi u Beogradu, 3. aprila 2025. godine

image