Sport

Đenaro Gatuzo dobio otkaz u Olimpiku iz Marselja, menja ga nesuđeni šampion Afrike

Italijanski fudbalski stručnjak Đenaro Gatuzo nije više trener Olimpika iz Marselja, pošto je francuski klub odlučio da raskine saradnju posle niza loših rezultata. Novi trenr Olimpika je Žan-Luj Gase, doskorašnji selektor Obale Slonovače
Đenaro Gatuzo dobio otkaz u Olimpiku iz Marselja, menja ga nesuđeni šampion AfrikeGetty © Marcus Brandt/picture alliance via Getty Images

Gatuzo (46) je na klupu Olimpika seo 27. septembra, ali je smenjen posle manje od pet meseci zbog serije loših rezultata koja je klub spustila na tek deveto mesto na tabeli francuske Lige jedan.

"Olimpik objavljuje kraj saradnje sa Đenarom Gatuzom. Klub želi da se posebno zahvali Đenaru i celom njegovom osoblju na ogromnom ulaganju sebe i velikom profesionalizmu koji su svakodnevno demonstrirali. Želimo im sreću u budućnosti", stoji u klupskom saopštenju.

Italijana je na klupi nasledio Žan-Luj Gase (70).

"Velika mi je čast što sam se pridružio legendarnom klubu kakav je Olimpik. Jedva čekam da počnem da radim sa ovom grupom igrača kako bismo se pripremili za naredne utakmice i dali sve od sebe", rekao je Gase na promociji.

Francuz je nedavno smenjen sa mesta selektora Obale Slonovače posle okončanja grupne faze Afričkog kupa nacija, a posle njegovog odlaska popularni "slonovi" su osvojili titulu prvaka "crnog kontinenta".

image