Sport

Mbape je bivši, ali Pari Sen Žermen ne tuguje – ovo su zamene za Francuza

Spekulacije koje sada već traju godinama dobile su potvrdu u četvrtak uveče – Kilijan Mbape napustiće PSŽ
Mbape je bivši, ali Pari Sen Žermen ne tuguje – ovo su zamene za FrancuzaGetty © NurPhoto / Contributor

Najbolji fudbaler Pari Sen Žermena saopštio je upravi da će na kraju sezone napustiti klub, potvrdio je insajder Fabricio Romano.

Kilijan Mbape je već sedam sezona prva zvezda "svetaca", više puta je ostajao u Parizu i kada je već viđen da odlazi, ali je sada presekao i odlučio da promeni sredinu.

On će na kraju sezone napustiti ekipu koju vodi Luis Enrike i ovo će mu biti poslednja šansa da uradi ono zbog čega je, između ostalih, doveden na "Park prinčeva" – osvajanje Lige šampiona.

Još nije poznato gde će francuski reprezentativac nastaviti karijeru.

"Viđen" je u Real Madridu, koji godinama pokušava da ga dovede, ali se pored "kraljevskog kluba" spominju i Liverpul i Arsenal.

S druge strane, u Parizu su spremni dočekali odluku za koju se može reći da je očekivana i već imaju dva imena koja bi mogla da zamene Mbapea.

Predsednik Naser el Kelaifi, uprava i trener Enrike bi u svom timu želeli da vide Mohameda Salaha ili Bernarda Silvu.

I jedan i drugi su bili na izlaznim vratima Liverpula, odnosno Mančester sitija, ali su ipak ostali.

Silva je u međuvremenu osvojio i Ligu šampiona sa "građanima", pa u ovom trenutku deluje da je Egipćanin realnija opcija.

Salah je već dugo na radaru klubova iz Saudijske Arabije, koji spremaju neverovatne ponude kako bi ga ubedili da napusti Englesku. Takođe, u njegovom slučaju, odlazak Jirgena Klopa sa mesa menadžera mogao bi da igra veliku ulogu u odlučivanju.

Jasno je da će PSŽ morati da nađe adekvatnu zamenu za Mbapea, koji je postao najbolji strelac kluba, kao i igrača koji će biti nosilac čitave ekipe.

Pored toga, mediji javljaju da Enrike tokom leta želi da dovede i Barseloninog supertalenta Gavija, koji se trenutno oporavlja od teške povrede ligamenata kolena.

image