Sport

RT na Igrama budućnosti: "Čak Čak" o braći Rusima i minusu u Kazanju

Jedan od srpskih predstavnika u Kazanju za RT govorio o novom takmičenju – Igrama budućnosti
RT na Igrama budućnosti: "Čak Čak" o braći Rusima i minusu u Kazanju© RT Balkan

Marko Čakarević, član e-sport tima Partizan, bio je zadovoljan nakon uvodne pobede, a govorio je i o utisku koji je stekao od dolaska u Rusiju.

E-sport tim Partizan doneo je Srbiji prvi trijumf na Igrama budućnosti u Kazanju, pošto je na startu grupne faze savladao Fenikse iz Azerbejdžana ukupnim rezultatom 35:30.

"Teška i naporna utakmica, ali volim ovaj format takmičenja", počeo je Čakarević za RT.

"Grad je veoma lep. Sve tvrđave koje se u njemu nalaze su prelepe. Grad kao grad je veliki, a jedino što nama ne odgovara je vreme. Mi ne volimo kada ima mnogo snega. I temperatura je ovde ispod nule, ali grad je jedan od najlepših u kojima smo bili."

Novinari su ga pitali i da prokomentariše Rusiju, ali i odnos tamošnjih ljudi prema gostima iz Srbije.

"Znate i sami, Srbi i Rusi su kao braća i sestre."

Igre budućnosti su prvi veliki međunarodni turnir "fidžitalnih" sportova na svetu koji kombinuju fizička takmičenja u klasičnim sportovima i posebno priređenim digitalnim sportskim disciplinama za onlajn učesnike iz celog sveta.

Marko je objasnio i kako izgleda priprema jednog tima za dve vrste nadmetanja.

"Da, pripremali smo se i više sam radio na digitalnom delu jer sam se profesionalno bavio košarkom. Digitalni deo je teži za mene, pripremali smo se, ali smo izgubili u tom segmentu danas, tako da nismo bili baš spremni."

Čakarević je pohvalio uslove za igru, posebno podlogu za basket, a onda i prokomentarisao svoj nadimak "Čak Čak".

"Svi volimo kolač 'čak čak', a s obzirom na to da se prezivam Čakarević, dobio sam nadimak 'Čak Čak", zaključio je srpski igrač.

image