Sport

Duljaj o "slučaju Severina", Kastiljovom stanu, parkingu i ajkulama koje kruže oko Partizanovog broda

Šef stručnog štaba crno-belih bez dlake na jeziku govorio o situaciji u klubu, nezadovoljstvu koje oseća radom uprave i narednim izazovima koji očekuju njegov tim
Duljaj o "slučaju Severina", Kastiljovom stanu, parkingu i ajkulama koje kruže oko Partizanovog broda© FK Partizan

Igor Duljaj održao je konferenciju za medije pred utakmicu sa Radnikom u Surdulici, ali je najmanje bilo reči o samom meču.

Partizan će gostovati kod Radnika u subotu od 13.45 u 22. kolu Superlige Srbije, a nekadašnji reprezentativac naše zemlje očekuje veoma težak zadatak.

"Izuzetno teška utakmica nas očekuje. Ne mogu, a da se ne vratim u blisku prošlost. Izgubili smo  nedavno 1:2, a prošlu utakmicu smo pobedili 3:2", počeo je Duljaj obraćanje medijima.

"Surduličani se bore za opstanak, a mi želimo da nastavimo da se borimo za titulu. Meni je žao što u 2024. godini moramo da pričamo o lošim terenima, jer zbog toga ni mi ni igrači Radnika ne možemo da pružimo fudbal kakav znamo. Kolega Đorđević je odličan trener i veliki gospodin. Napravio je odličan tim u Čukaričkom. Očekujem da će biti izuzetno teško, najvažnije je kako će se moji igrači snaći. Tražiću da budu maksimalno koncentrisani, bez obzira na teren, to su samo izazovi za nas. Mi ne tražimo lakši, već ispravan put."

Duljaj neće moći da računa na najboljeg strelca prvenstva Mateusa Saldanju, ali i na još neke važne igrače.

"Saldanja ima istegnuće zadnje lože, ne znam koliko će još odsustvovati. Nikolić je sakupio kartone i takođe neće biti u protokolu. Donosio je prevagu u mnogim utakmicama kao džoker. Sada i slučaj sa Severinom, tako da smo oslabljeni dosta u napadačkom smislu. Nema kuknjave, imamo cilj i želimo tri boda. U tom predelu ima dosta naših navijača i imamo obavezu da damo sve od sebe da ti ljudi koji nam pružaju podršku odu zadovoljni sa stadiona."

Upravo je "slučaj Saldanja" najviše zanimao novinare u Humskoj – holandski internacionalac je napustio klub zbog neisplaćenih dugovanja, ali će se vratiti pošto je dogovor ipak postignut.

Partizan je tek posle odlaska Severine uplatio 25.000 evra igraču, a 50.000 njegovom predstavniku za potpis, što je bilo predviđeno ugovorom.

"Ovo je direktan udarac na mene i moju ekipu. Da li će biti sve kao pre – neće", istakao je Duljaj koji je u veoma dobrim odnosima sa Holanđaninom.

"Za neke stvari je dovoljan razgovor, mora da se priča sa igračima. Kad sam ih dočekivao na aerodromu, ovde se pravio cirkus, ali morate igračima da poklonite pažnju. Ako postoji neki problem rešenje je razgovor."

Još jedan problem muči Partizanovog šefa struke.

"Mi smo se vratili sa Kipra 2. februara, a juče sam saznao da (Denil) Kastiljo i dalje živi u SC Teleoptik. Dakle, 20 dana. To je i naša neodgovornost. Ili smo neodgovorni, nesposobni – 20 dana je prošlo, da li je nađen stan? Mi moramo svi da budemo u službi ekipe, u službi Partizana. Svi mi živimo od tih igrača. Jutros sam pričao sa Severinom i mislim da će to sve biti okej. Uvek ću stati u zaštitu igrača, čak i kada pogreše, jer moramo svi da se ponašamo odgovorno."

Neposredno pre konferencije Duljaj se čuo Severinom i najavio da sve ide u dobrom smeru.

"Imamo prijateljski odnos i uvek morate biti dostupni igraču, moramo se baviti njima. To su sve igrači Partizana, nebitno bio stranac ili domaći igrač. Oni donose profit dobrim igrama. Vraćam se na gostovanja – Bačka Topola, Kruševac, Novi Sad, Ivanjica, bili su puni stadioni, ne zbog mene, nego zbog igrača. Kad bude došao sutra, prekosutra, opet ću ići na aerodrom da ga dočekam, a posle viču Duljaj budala zbog toga."

Za kraj, još jednom je uputio oštru kritiku upravi crno-belih.

"To vam je isto kada brod plovi, pa se ajkule zalepe za brod. Tako je i kada su u pitanju uspesi, ovde je pun parking automobila, a kada su problemi, nema nigde nikoga", zaključio je Duljaj.

image