Sport

Severina otišao iz Partizana usred sezone - zbog dugovanja zatražio raskid ugovora

Holandski fudbaler Ksander Severina podneo je zahtev za raskid ugovora sa Partizanom, napustivši Beograd i vrativši se u domovinu
Severina otišao iz Partizana usred sezone - zbog dugovanja zatražio raskid ugovora© Dusan Milenkovic/ATAImages

Kako javlja "Telegraf", Severina je u četvrtak napustio Humsku nakon što je u sredu normalno trenirao i nije davao nikakve naznake da bi moglo da dođe do ovakvog scenarija.

Razlog Severininog odlaska je što mu do 1. februara nije bio isplaćen bonus za potpis ugovora, a njegovom agentu nadoknada za transfer.

Igraču je trebalo da pripadne 25.000 evra, njegovom predstavniku 50.000 evra. Takođe, postoje i informacije da je čelnicima FK Partizan upućeno pismo upozorenja na mogućnost ovakvog ishoda, kao i pozivi menadžera.

Tako se Partizanu ponavljaju nedopustivi slučajevi gubljenja važnih igrača iz tima nakon neisplaćenih dugovanja. Pre nekoliko godina, Takuma Asano je usred sezone jednostrano raskinuo ugovor, dok je prošle godine došlo do rastanka sa Fusenijem Dijabateom iz istih razloga.

Severina je ove sezone u dresu Partizana odigrao 23 utakmice, postigao je četiri pogotka i upisao jednu asistenciju.

Podsetimo, Partizan je tokom zimskog prelaznog roka proteklog meseca zaradio blizu 7.000.000 evra, na prodajama Mihajla Ilića, Kristijana Belića i Kvinsija Meniga.

image