Sport

Egzum pričao Amerikancima o Željku Obradoviću: Svi bi fotku s njim, a ne s nama!

Australijski košarkaš Dante Egzum pružao je sjajne partije u dresu Partizana prošle sezone, toliko da je odlučio da nakon toga ode u NBA ligu gde trenutno nosi dres Dalasa
Egzum pričao Amerikancima o Željku Obradoviću: Svi bi fotku s njim, a ne s nama!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Ipak, igrač Maveriksa nije zaboravio vreme provedeno u Beogradu, pa je u podkastu nekadašnjeg košarkaša Devina Herisa pričao o sezonu provedenoj u crno-belom dresu.

Egzum se naročito osvrnuo na Željka Obradovića.

"Baš mi se svidelo vreme provedeno u Barseloni. Onda sam odlučio da rizikujem i otišao sam u Partizan u Srbiju, klub koji je poznat i vodi ga trener koji je neverovatan. Kao ni jedan drugi, iskreno. Svaki korak mi se tamo svideo, podsticalo me to što je on jedan od najpoznatijih trenera tamo, poznatiji je od igrača", rekao je Egzum tokom gostovanja u podkastu i potom dočarao koliko je "Žoc" zapravo popularan.

"Idemo aerodromom, a ljudi hoće da se fotkaju sa njim, a ne sa nama. Mislim da samo učenje od Obradovića i boravak u tom okruženju gde 20.000 navijača peva i skandira i gde žele da igramo samo tvrdo i to je najvažnija stvar, pobeda ili poraz, bitno je samo da ostaavimo srce za dres koji nosimo, ja volim to", zaključio je Egzum.

Inače, Egzum u Dalasu beleži odličnu sezonu, naročito pre povrede. Ove sezone prosečno beleži 9,2 poena, 2,8 skokova i 2,8 asistencija po meču i uskoro se očekuje njegov povratak na teren.

image