Sport

Partizan dočekuje Efes - utakmica koja lako može odrediti sezonu crno-belih u Evroligi

Košarkaši Partizana u "Štark areni" igraju protiv Anadolu Efesa meč 27. kola Evrolige, a pobeda je imperativ za ekipu Željka Obradovića. Utakmica u Beogradu počinje u 20.30 časova, a kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu
Partizan dočekuje Efes - utakmica koja lako može odrediti sezonu crno-belih u EvroligiGetty © Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball

Posle serije neuspeha u elitnom takmičenju, košarkašima Partizana "ljulja" se mesto koje vodi u plej-in Evrolige.

Crno-beli su poraženi i u finalu Kupa Radivoja Koraća, pa je vreme za mobilizaciju u ekipi najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića.

U 27. kolu Evrolige u Beograd dolazi Efes, tim koji ove sezone igra daleko ispod očekivanja i trenutno ima pobedu manje od Partizana.

Ipak, turski tim ima izuzetno kvalitetan satav, koji u završnici ligaškog dela sezone može da se umeša u borbu za jedno od prvih deset mesta na tabeli.

Crno-belima je trijumf protiv Efesa neophodan kako bi vratili samopouzdanje i krenuli u seriju koja im garantuje plej-of, ili makar plej-in elitnog takmičenja.

Obradović će protiv Efesa imati na raspolaganju sve igrače - Alen Smailagić se oporavio i trebalo bi da bude u sastavu crno-belih, dok su se vratili i svi internacionalci, koji su prethodne sedmice imali obaveze sa svojim reprezentacijama.

Partizan je prošle sezone savladao Efes u Beogradu trojkom Džejmsa Nanelija u finišu meča, a upravo je taj trijumf bio prekretnica za crno-bele da dođu do plej-ofa i istorijske serije sa Realom.

Željko Obradović pozvao je navijače da još jednom budu vetar u leđa crno-belima i pomognu svojoj ekipi da izađe iz krize rezultata u kojoj se evidentno nalazi.

Utakmica između Partizana i Efesa igra se od 20.30 u "Štark areni", a tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

image