Sport

Tadić: Brazil je kaznio naše greške, sledeće utakmice će biti drugačije

Kapiten reprezentacije Srbije nije bio zadovoljan partijom protiv Brazila, ali je istakao da su stvari možda mogle da budu i drugačije
Tadić: Brazil je kaznio naše greške, sledeće utakmice će biti drugačijeGetty © Lars Baron

Fudbaleri Srbije izgubili su prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu, pošto je selekcija Brazila slavila 2:0. Golovima Rišarlisona, naneli su "orlovima" bolan poraz, u meču u kojem su imali veliki broj šansi.

Nakon meča, kapiten Dušan Tadić je analizirao poraz i istakao da su on i njegovi saigrači mogli da ostave bolji utisak.

"Slažem se, moglo je bolje. Izuzetno su jaki. Hteli smo da idemo na pobedu. Bila je ovo teška utakmica, i zaslužili su pobedu. Imali smo momente kad smo mogli da ih ugrozimo, možda bi utakmica tada otišla u drugom smeru", rekao je Tadić za Radio-televiziju Srbije.

Istakao je da je Brazil kao svaki veliki tim kaznio greške.

"Ozbiljna ekipa kažnjava greške. Imali su još šansi kada su mogli da postignu pogodak. Mi smo došli u šansu iz prekida ili polukontre, i možda smo mogli tada nešto da rešimo i dobijemo drugačiju utakmicu. Pali smo fizički, oni su tad postigli prvi pogodak i posle toga je bilo teško. Pre četiri godine je bilo drugačije: kada su nam brzo davali golove i  posle nismo imali nikakve šanse."

Sada "orlove" očekuju utakmice protiv Kameruna i Švajcarske.

"Moramo da se osvrnemo na pozitivne stvari, na prvo poluvreme kad im nismo ostavljali toliko prostora. Pričaćemo svi, da vidimo šta možemo bolje da uradimo. Biće te dve utakmice daleko drugačije. Moramo da učinimo sve da prođemo dalje."

image