Sport

Zbog najavljene doping kontrole, 130 biciklista otkazalo učešće u trci u Španiji

Nesvakidašnja situacija odvila se u Španiji, gde je čak 130 biciklista odustalo od trke u Viljeni, a kao glavni razlog navodi se najavljena anti-doping kontrola
Zbog najavljene doping kontrole, 130 biciklista otkazalo učešće u trci u ŠpanijiGetty © Michael Steele

Biciklistička trka "Siklo 21" u Viljeni, trebala je da bude jedna od onih koja će privući ogromno interesovanje i broj učesnika.

Za trku se prijavilo čak 182 učesnika, ali je jedan detalj u velikoj meri promenio broj biciklista koji je istu završio.

Nakon najave doping kontrole, čak 130 biciklista se povuklo i odustalo od trke.

Kroz cilje je prošlo tek 52 učesnika, koji su izjavili da je situacija više nego jasna.

"Anti-doping kontrola u Viljeni rezultovala je povredama i povlačenjima. Nema tu matematike, to je čista realnost. Da vidimo da li će preduzeti neke mere i objaviti rezultate. Ovo je cirkus. Inače, ja sam prošao kontrolu", napisao je na svom Instagram nalogu Alvaro Marsa, drugoplasirani biciklista u trci "Siklo 21".

Organizator trke je izdao zvanično saopštenje o tome šta se dogodilo i izrazio posvećenost borbi protiv dopinga i za čist biciklizam.

Mnogi biciklisti koji su odustali od trke u Viljeni, pravdali su svoje odsustvo povredama i nesrećama, za koje, kako kažu organizatori trke, nema dokaza.

image