Sport

Lukić: Jedan meč ne menja ništa, bićemo tim na koji ste navikli, verujte

Vezistareprezentacije Srbije Saša Lukić komentarisao je utakmicu protiv Brazila i osvrnuo se na predstojeći meč protiv Kameruna (ponedeljak, 11.00 časova)
Lukić: Jedan meč ne menja ništa, bićemo tim na koji ste navikli, verujteGetty © Laurence Griffiths

Fudbaleri Srbije zabeležili su poraz na startu Svetskog prvenstva u Kataru, od selekcije Brazila. Jedan od glavnih favorita turnira slavio je 2:0 u meču u kom su "makazice" Rišarlisona "ukrale šou" i oduševile čitav svet.

Ali dan nakon utakmice, raspoloženje u redovima "orlova" nije previše poljuljano, o čemu je govorio i vezista Saša Lukić. Kapiten Torina veruje da Srbija i dalje sve drži u svojim rukama.

Vezista Srbije istakao je na konferenciji za medije da mu je jasno šta je neophodno da bi se ostvarile pobede prvo protiv Kameruna, a onda i Švajcarske.

"Meni iskreno ne znači što su me pohvalili, a nismo pobedili. Nismo ostvarili dobar rezultat, treba da budemo jedan tim kad pobeđujemo i da se tako ponašamo i kad gubimo. Ovo ništa nije poremetilo unutar ekipe. Pričali smo međusobno, već od jutros razmišljamo o utakmici s Kamerunom i to je za nas finale. Imamo sve, pokazali smo u ovih godinu i po da igramo dobar fudbal i jedna utakmica neće ništa promeniti. Bićemo oni na koje ste navikli, verujte", rekao je Lukić.

On se dotakao kvaliteta koji su Brazilci pokazali u četvrtak uveče.

"Jednostavno, igrali smo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svetu. Ako je neko mislio da će biti lako, sigurno se prevario. Bilo je očigledno da je prvo poluvreme bilo izjednačeno i moramo da budemo iskreni i realni, da je moglo bolje - moglo je. Da smo mogli hrabrije - trebalo je. Ali se utakmica u drugom poluvremenu odvijala na drugi način i oni su sigurno favoriti za osvajanje Svetskog prvenstva. Samo treba da gledamo unapred i sve će biti u redu. Najbitnije su naredne dve utakmice i mislim da će biti sve u redu", rekao je Saša Lukić.

Nekadašnji fudbaler Partizana ističe da se ništa u njihovom pristupu ne bi promenilo čak i da je Srbija uspela da šokira "selesao".

"I da smo pobedili Brazil, bila bi važna utakmica protiv Kameruna. Mi od dolaska Piksija idemo u svaku utakmicu u pobedu, ali bićemo pravi i pokazaćemo pravo lice. To je za nas finale i daćemo sve od sebe da obradujemo naciju i sve koji su došli zbog nas. Hvala im na podršci, znamo da nije blizu, ali lepo je videti toliko navijača na stadionu i mislim da ćemo se odužiti i verujem u naš tim. Neće nas ovo poremetiti. I da smo pobedili Brazilce, morali bi na tri boda protiv Kameruna. Imamo šta da pokažemo."

Kako kaže, dosta toga u igri Srbije bilo je i do kvaliteta rivala.

"Jednostavno, Brazil nam nije dozvolio da razvijemo našu igru. Izašli su visoko gore i nismo uspeli da uspostavimo pas igru. U prvom poluvremenu jesmo, ali smo malo bili spori u tranziciji. Oni su jedna od najboljih reprezentacija i naterali su nas da budemo u niskoj zoni. Ne treba više tražiti alibi, da li je moglo ovo ili ono, nama je najbitnije da se okrenemo Kamerunu i tu odigramo najbolje moguće", rekao je Lukić.

image