Sport

Kapiten Brazila ljut zbog izjave Piksija: Nije nas poštovao, a Srbiji nismo dali šansu

Tijago Silva je posle pobede protiv Srbije prokomentarisao reči Dragana Stojkovića Piksija pre duela sa Brazilom
Kapiten Brazila ljut zbog izjave Piksija: Nije nas poštovao, a Srbiji nismo dali šansuGetty © Lars Baron

Fudbaleri Srbije izgubili su u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto ih je 2:0 savladala selekcija Brazila. Fenomenalni Rišarlison je "makazicama" potvrdio trijumf, a selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi rekao je da nije mogao da prepozna svoj tim u drugom poluvremenu.

No, zanimljivu izjavu nakon meča imao je i kapiten Brazila, iskusni Tijago Silva, koji je istakao da su njega i njegove saigrače motivisale reči upravo legendarnog Piksija.

Stojković je u najavi meča na konferenciji za medije u šaljivom tonu odgovorio na pitanje o tome da će Brazil nastupiti sa četiri napadača na tom susretu.

"Sa četvoricom napadača? Onda smo gotovi. Ali hoće li neko da igra u odbrani", nasmejao se Piksi, šeretski odgovarajući u svom stilu. Ali Silva je to shvatio malo drugačije, nakon što je pročitao reči selektora Srbije.

"Njihov trener je rekao da igramo s četvoricom napadača i pitao ima li Brazil ikoga da čuva gol. To nije bilo lepo, to je nedostatak poštovanja. Mi brazilski štoperi imamo veliku istoriju. Imam je ja, Markinjos, Danilo, Aleks Sandro, ima je i golman Alison. Mislim da je taj trener trebalo da prikupi više informacija o protivnicima", rekao je Silva.

Štopera Čelsija su pitali da li im je selektor Tite preneo tu izjavu kao način da motiviše igrače.

"Danas sve stigne do vas. Mobilni telefoni, društvene mreže, sve nam je dostupno. Čak i kada ne želiš da pratiš, sve saznaš. Otvoriš Instagram i sve vidiš. Ja ne volim da pričam o suparnicima, sve ih poštujem. Srbiji nismo dozvolili nijednu priliku. Nadam se da će sledećih nekoliko puta moći malo bolje da prouče našu ekipu i imaju malo više poštovanja u svojim izjavama", poručio je Tijago Silva.

Standings provided by Sofascore

image