Sport

Hrvatima sudbinu određuje Nemac: Poseban sudija za derbi Hajduka i Dinama

Zbog sporova koji su nastali nakon poslednjeg okršaja dva najveća tamošnja kluba, doneta je odluka da do kraja sezone hrvatske derbije sude strane sudije
Hrvatima sudbinu određuje Nemac: Poseban sudija za derbi Hajduka i DinamaGetty © Pixsell/MB Media / Contributor

U fudbalskom prvenstvu Hrvatske vodi se velika borba za naslov prvaka, pošto je Rijeka trenutno vodeća sa 59 bodova, Hajduk je na drugom mestu sa 55, dok je branilac trofeja Dinamo Zagreb treći sa 54 i utakmicom manje.

Uz sve to, bliži se i najveći hrvatski derbi između Splićana i Zagrepčana, a meč 30. marta na "Poljudu" sudiće - sudija iz Nemačke.

Hrvatski mediji prenose da se radi o Danijelu Zibertu, 39-godišnjem Nemcu iz UEFA elitne kategorije arbitara, koji redovno sudi mečeve tamošnje Bundeslige.

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) početkom marta je nakon velike VAR afere sa poslednjeg derbija Dinama i Hajduka, odlučio da te mečeve do kraja sezone sude strane sudije, kako ne bi dolazilo do sličnih problema.

Zibert je ranije sudio i u drugim zemljama, poput grčkog derbija Panatinaikosa i PAOK-a, a bio je među sudijama koji su delili pravdu na Evropskom prvenstvu 2021. i Svetskom prvenstvu 2022. godine.

image