Sport

Obradović: Pobedili smo sami sebe, glupo izgubljene lopte presudile

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović, rekao je posle poraza od Olimpijakosa da je grčki tim iskoristio svaku grešku crno-belih
Obradović: Pobedili smo sami sebe, glupo izgubljene lopte presudile© ATA Images

Grčki tim je nakon velikog preorketa u poslednjoj deonici, stigao do pobede u Beogradu.

Nakon meča, vidno nezadovoljni Željko Obradović, prokomentarisao je detalje koji su promenili tok meča.

"Čestitke Olimpijakosu na pobedi. Mi smo po ko zna koji put pobedili sami sebe. Presudile su glupo izgubljene lopte. Olimpijakos nas je pretrčao i iskoristio svaku našu grešku. Imali smo veliku prednost i umesto da nastavimo da kažnjavamo njihovu odbranu na način na koji smo stekli prednost mi smo gubili lopte i imali nerezonske šuteve", rekao je Obradović na konferenciji za medije posle utakmice.

Partizan je sjajno odigrao tri četvrtine, ali je u poslednjoj imao predugački "prazan hod".

"Nije bio energetski pad, nego glupe izgubljene lopte u poslednjoj deonici. Kada imaš 13 razlike, treba da igraš pametno, da koristiš greške odbrane, a mi smo bili nestrpljivi, imali smo nerezonske šuteve", istakao je srpski stručnjak.

Obradović se na kraju zahvalio navijačima kojih je bilo 20.186 u "Štark areni".

"Moram po ko zna koji put da istaknem naše navijače koji su ponovo napravili fenomenalnu atmosferu, ali mi se njima na terenu ne odužujemo na pravi način", zaključio je Obradović.

Do kraja regularnog dela sezone Evrolige, preostalo je još dva kola.

Crno-beli će učestvovati u tesnoj borbi za deseto mesto na tabeli, a do kraja su im preostali dueli sa Albom u Berlinu i Valensijom u Beogradu.

image