Sport

Zvezda nije blistala protiv IMT-a, ali je ostvarila cilj - Šljivić i Rodić čuvaju vrh tabele

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na stadionu "Rajko Mitić" ekipu IMT-a sa 2:0, u utakmici 28. kola Superlige Srbije, čime su zadržali četiri boda prednosti u odnosu na "večitog" rivala

Nije Zvezda odigrala vrhunsku utakmicu protiv IMT-a, ali je rano načela protivnika, a onda i obezbedila trijumf početkom drugog poluvremena.

Mladi Jovan Šljivić je već u četvrtom minutu odlično reagovao na asistenciju Kange, prošao po levoj strani i plasirao loptu u dalji golmanov ugao.

Bio je to prvi gol u sezoni za momka rođenog 2005. godine.

IMT je pokušavao da se nadigrava sa vodećom ekipom na tabeli Superlige, ali nisu uspeli gosti mnogo toga da urade na "Marakani".

Zvezda je igrala strpljivo, a do drugog pogotka došla je na startu drugog dela igre.

Milan Rodić je iskoristio smušenu reakciju odbrane gostiju i preciznim udarcem savladao Kneževića, istovremeno postavio i konačan rezultat meča.

Sporna situacija viđena je u 67. minutu, kada je glavni sudija Milanović dosudio penal za Zvezdu, ali je posle intervencije VAR sobe i pregledanja snimka poništio svoju odluku.

Ekipa Vladana Milojevića tako je vratila četiri boda prednosti u odnosu na Partizan, koji je ranije u toku dana teškom mukom kao gost savladao ekipu Voždovca 3:2.

image