Sport

Partizan još jednom slavio posle drame - Stojković doneo tri boda sa Voždovca

Fudbaleri Partizana pobedili su kao gosti ekipu Voždovca 3:2, u utakmici 28. kola Superlige Srbije, a tri boda crno-belima doneo je Aranđel Stojković u drugom minutu sudijske nadoknade

Još jednom se Partizan mučio ove sezone, još jednom odigrao dramatičan meč i još jednom došao do pobede u sudijskoj nadoknadi utakmice.

U većem delu prvog poluvremena utakmice "na krovu" viđena je igra između dva šesnaesterca – Partizan je previše oprezno ušao u meč, dok je domaćin jasno iskazao nameru da iz kontranapada ugrozi protivnika.

Ipak, crno-beli su došli do prednosti u finišu prvog dela – posle kornera sa desne strane, gosti su čak četiri puta šutirali ka golu Katića, a poslednji je bio uspešan.

Samed Baždar, koji je nedavno debitovao za A reprezentaciju Srbije, prelepim udarcem savladao je golmana "zmajeva" u 39. minutu – 0:1.

Samo dva minuta kasnije Partizan je mogao da duplira prednost, ali je u dobroj prilici Kalulu bio neprecizan.

Voždovac je ofanzivnije ušao u nastavak meča i to je donelo rezultat – posle greške Severine, Ovusu obara Mihajla Neškovića u svom kaznenom prostoru, a isti igrač postiže gol sa 11 metara za izjednačenje rezultata 1:1.

Crno-beli su posle primljenog gola ponovo preuzeli terensku inicijativu, ali još jednom se videlo koliko ekipi nedostaje najbolji strelac Superlige Mateus Saldanja.

Ekipa Igora Duljaja teško je stvarala prilike, ali je došla do drugog pogotka posle prekida – rezervista Zahid odlično je centrirao u 75. minutu, a Aleksandar Filipović glavom trese mrežu Voždovca za 1:2.

Ipak, Voždovac je u 80. minutu došao do novog izjednačenja. Flemings je dobio odličnu loptu u prostor, bio brži od odbrane Partizana, a lopta je na putu ka golu prevarila golmana crno-belih Jovanovića i završila u mreži – 2:2.

Partizan je u finišu meča više želeo pobedu, iako je Voždovac bio izuzetno opasan iz kontranapada.

Na kraju su, ipak, crno-beli došli do pogotka iz kontre – Nikolić je povukao napad, a posle kontakta sa loptom Goha i Jankovića, lopta je došla do Aranđela Stojkovića, koji majstorskim udarcem postavlja konačan rezultat meča 2:3.

Partizan je tako nastavio poteru za vodećom Crvenom zvezdom, koja ima bod više i utakmicu manje - protiv IMT-a pred svojim navijačima.

image