Sport

Epilog haosa sa "Poljuda" - uhapšen 51 navijač, povređena trojica policajaca

Nakon nereda po završetku meča Dinama i Hajduka, uhapšen je 51 navijač, a tri policajca su prevezena u bolnicu.
Epilog haosa sa "Poljuda" - uhapšen 51 navijač, povređena trojica policajacaGetty © Pixsell/MB Media

Neredi su izbili posle meča kada su pripadnici navijačke grupe "Torcida" probili ogradu na stadionu i izašli na teren.

Fudbaleri oba tima su ubrzo pobegli u svlačionice, a navijači domaćeg tima su pojurili ka tribini gde su smešteni pripadnici navijačke grupe gostiju - "Bed Blu Bojsi".

Policija je uspela da spreči sukob dve grupe tako što je oterala navijače Hajduka nazad na svoju tribinu, gde su oni sedištima i bakljama gađali policiju, prenosi hrvatski "Indeks".

Posle toga su se sukobi navijačkih grupa preneli izvan stadiona, a iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave je saopšteno da su navijači nastavili napade u kojima su povređena tri policajca i prevezena u bolnicu, a jedno vozilo oštećeno.

Navijači su zapalili više kontejnera na ulicama čiji požari su pretili da se prenesu na obližnje automobile, što su sprečili vatrogasci koje su štitili policajci.

Fudbalere Dinama policija je pustila sa stadiona u 23.00, a gradonačelnik Splita Ivica Puljak je na društvenoj mreži "Fejsbuk" osudio nerede i napomenuo da "nema opravdanja za nasilje".

Dinamo je na splitskom "Poljudu" pobedio Hajduk minimalnim rezultatom, golom Sandra Kulenovića u 15. minutu, dok je u drugom polufinalu Rijeka identičnim rezultatom porazila Lokomotivu golom Ivana Smolčića u 70. minutu.

image