Sport

Partizanovo "ponoćno saopštenje": Ne razumemo uvrede, baklje i pokušaj da se unizi ugled kluba

Košarkaški klub Partizan oglasio se "ponoćnim saopštenjem" i osudio, kako se navodi, nepromišljene poteze pojedinaca na utakmici protiv Valensije
Partizanovo "ponoćno saopštenje": Ne razumemo uvrede, baklje i pokušaj da se unizi ugled kluba© Dusan Milenkovic/ATAImages

Partizan je pobedio Valensiju rezultatom 79:66 na oproštaju od elitnog takmičenja.

Crno-beli su završili Evroligu na 11. mestu i ostali bez plasmana u plej-in.

"KK Partizan večeras je okončao takmičenje u Evroligi za sezonu 2023/24. U utakmici 34. kola, savladana je Valensija i ujedno je postavljen novi rekord takmičenja kada je u pitanju prosečna brojnost navijača u dvorani tokom ligaškog dela sezone", navodi se na sajtu kluba.

"Uprkos velikoj želji, takmičarski cilj u Evroligi nije ispunjen, ali se ekipi i stručnom štabu mora odati priznanje na upornosti i borbi do samog kraja."

Ovim putem, klub se od srca zahvaljuje svim navijačima koji su kupovali sezonske i dnevne karte i doprinosili tome da slike prepune "Beogradske arene" iz nedelje u nedelju obilazi svet, dodaje se u saopštenju.

"Ipak, KK Partizan ovim putem želi da istakne nerazumevanje određenih dešavanja i neslaganje sa pojedinim postupcima kojima smo večeras svedočili. Iako su svi svesni da je heterogenost u razmišljanju i stavovima po različitim pitanjima nešto što karakteriše navijače Partizana, klub se ograđuje od svih uvreda koje su izrečene tokom večerašnje utakmice, sa različitih strana 'Arene'. Takođe, klub ne razume neodgovoran ispad i paljenje baklji u dvorani koji će sigurno dovesti do oštre kazne i uniziti ugled Partizana za koji smo se zajedno borili."

Partizan poziva navijače da budu uz tim u predstojećem plej-ofu ABA lige. Da navijaju srčano, ali i pametno i odgovorno prema klubu koji vole, zaključuje se u saopštenju.

Na utakmici protiv Valensije tzv. najvatreniji navijači okačili su transparent usmeren protiv "prijateljskog dočeka" nekadašnjih hrvatskih košarkaša (Dino Rađa), dok je ostatak "Arene" to ispratio zvižducima.

image
VV inauguration
banner