Sport

"Sve za ljubav, sve za Partizan" - Željko Obradović produžio ugovor sa crno-belima

Srpski stručnjak Željko Obradović potpisao je novi, dvogodišnji ugovor sa ekipom Partizana i tako ozvaničio nastavak saradnje sa crno-belima
"Sve za ljubav, sve za Partizan" - Željko Obradović produžio ugovor sa crno-belima© ATA Images

Ono što se spekulisalo i nagađalo mesecima, napokon se i desilo.

Željko Obradović ostaje na klupi Partizana, pošto je sa upravom "parnog valjka" potpisao novi ugovor.

U pitanju je dvogodišnja saradnja, sa opcijom produžetka.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović, odluku o Željkovom novom ugovoru, saopštio je na vanrednoj konferenciji za medije koja se održala u hotelu "Kraun plaza" u Beogradu. 

Sigurno je da će ostanak najtrofejnijeg evropskog trenera, za Partizan značiti da će i narednih godina biti deo košarkaške elite, kao i da crno-beli imaju jednu brigu manje.

"Hvala Ostoji Mijailoviću na rečima i poverenju da i naredne dve godine vodim Partizan kao prvi trener. Svi ostali u upravi kluba su dali saglasnost, bila je obostrana želja. Ovo je moj klub u kome uživam radeći i ovo je prilika da se zahvalim svima i igračima, trenerima i ostalima iz radne zajednice, ali posebna zahvalnost ljudima iz uprave koji stvarno vole Partizan", prvi su utisci Obradovića po potpisivanju novog ugovora.

Istakao je Željko značaj navijača u klubu kakav je Partizan.

"Diže nas ljubav prema klubu. Nemoguće je izostaviti one zbog kojih se sve radi, to je ogromna armija navijača Partizana".

Iskusni srpski stručnjak se na klupu Partizana vratio 2021. godine, a prošle sezone je vodio crno-bele do titule u ABA ligi.

Partizan je ove sezone ostao bez učešća u završnici Evrolige, dok će se u polufinalu ABA lige, sastati sa ekipom Budućnosti.

Prvi meč polufinalne serije na programu je u utorak od 18.30 časova.

"Utakmice kod nas su postale nešto drugo. Moramo pokazati koliko cenimo bilo koga i da se okrenemo bodrenju svog tima. Molim sve da ekipu Budućnosti dočekaju kao sportske prijatelje, da se osećaju komforno u Areni. Svi dolaze u Arenu zbog ljubavi prema Partizanu. Ima mnogo dece koja sa roditeljima dolaze i moramo im dati primer. Evroliga želi da vidi sjajan ambijent i da budemo primer i nama samima i svim ostalim klubovima. Hvala svima još jednom, daću svoj maksimum, ovo je klub koji osećam i volim i srećan sam što ću svoje vreme provesti u Partizanu".

Obradović spomenuo i priču o budžetu.

"Kada imate ambiciju težite najvećim mogućim stvarima. Ambicija o kojoj sam pričao je da budemo u Evroligi. Nisam ni u snu očekivao da će biti ovoliko ljudi u Areni i da će sa svih strana Evrope dolaziti da gledaju Partizan. Tu su navijači najvažniji. Mi smo akteri da usreće te ljude, a to je najveća sreća, kada druge činiš srećnim".

image