Sport

Počinje plej-of ABA lige, Partizan u odbranu titule kreće protiv Budućnosti

Košarkaši Partizana od 18.30 dočekuju ekipu Budućnosti u prvom meču polufinala plej-ofa regionalne ABA lige

Partizan je u četvrtfinalu plej-ofa regionalnog takmičenja eliminisao Igokeu, dok je Budućnost bila bolja od Zadra.

"Igramo polufinalnu seriju protiv Budućnosti sa velikim respektom prema samoj ekipi. Imaju veliki kvalitet. Ono što bih želeo da naglasim je da iako su nam veliki rivali, dolaze nam i veliki prijatelji", rekao je trener Partizana Željko Obradović uoči meča sa ekipom Budućnosti.

Iskusni stručnjak je imao poruku za navijače crno-belih.

"Takođe bih želeo da zamolim navijače Partizana da ih zaista na fer i sportski način dočekaju, da sve protekne u dobroj atmosferi. Mislim da je to ono što je potrebno ABA ligi, a pre svega, svima nama koji smo iz Partizana. Želeo bih da svima pokažemo gostoprimstvo koje možemo da pružimo prema svakom protivniku i da se svako dobro oseća kada dođe u našu Arenu, i na kraju krajeva da se isključivo priča samo o košarci", dodao je trener Partizana.

Utakmica između Partizana i Budućnosti biće odigrana od 18.30 časova u "Beogradskoj areni".

Polufinalna serija se igra na dve pobede, a naredni meč je na programu sedmog maja u Podgorici. Eventualna majstorica biće odigrana 10. maja u Beogradu.

U drugom polufinalu plej-ofa ABA lige sastaju se Crvena zvezda i Mega. Prvi meč ova dva kluba biće odigran trećeg maja u Beogradskoj areni.

image