Sport

Partizan dominirao, pa morao da strepi: Budućnost pala u "Areni" za 1:0 u polufinalu

Košarkaši Partizana poveli su sa 1:0 u pobedama u polufinalnoj seriji ABA lige, pošto su u Beogradu savladali Budućnost 78:67
Partizan dominirao, pa morao da strepi: Budućnost pala u "Areni" za 1:0 u polufinalu© Dusan Milenkovic/ATAImages

Ekipa Željka Obradovića u tesnom susretu sa malo postignutih poena uspela je da stigne na pola puta do finala regionalnog takmičenja.

Zapravo, Partizan je kao nebrojeno puta ove sezone zakomplikovao život u završnici susreta, pošto su u jednom trenutku u trećoj četvrtini imali čak 18 poena prednosti.

Ipak, kao da su se tada crno-beli opustili, pa su dozvolili Podgoričanima da se u poslednjem minutu približe na samo četiri poena zaostatka. Međutim, serijom pogođenih slobodnih bacanja uspeli su da uvećaju prednost i poboljšaju utisak.

Najbolji u timu Partizana bio je Zek Ledej sa 15 poena, a dvocifreni su bili i Frenk Kaminski sa 13 i Aleksa Avramović i Kevin Panter sa po 11. Za Budućnost se istakao Joan Makundu sa 14 poena, Kevin Ferel junior je dodao 13, a Kenan Kamenjaš 12 poena.

Druga utakmica između dva tima zakazana je za utorak 7. maj u Podgorici, a eventualna majstorica bi se igrala u Beogradu 10. maja.

image