Sport

"Problema između Partizana i Budućnosti nema i nikada ih nije bilo"

Sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović izjavio je da su sudije napravile veliki broj grešaka na prvom meču polufinala plej-ofa regionalne košarkaške ABA lige protiv Partizana i istakao da ne postoji problem između dva kluba
"Problema između Partizana i Budućnosti nema i nikada ih nije bilo"© Dusan Milenkovic/ATAImages

Partizan je 30. aprila na svom terenu pobedio Budućnost 78:67 u prvoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige, a klub iz Podgorice je posle meča objavio nekoliko saopštenja u kojima je istakao da je nezadovoljan suđenjem.

"Atmosfera na utakmicama između Budućnosti i Partizana bez obzira da li se igra u Beogradu ili Podgorici je uvek onakva kakva bi trebalo da bude. U pitanju je prava sportska atmosfera. Pozivam naše navijače da budu korektni, da navijaju fer i sportski. Moram da naglasim da mi nismo imali nikakvih problema u Beogradu, imali smo sjajan ambijent, a na kompletnu atmosferu je uticao apel trenera Partizana Željka Obradovića. Očekujem zaista sportski spektakl u meču koji sledi", rekao je Pajović za "RTCG".

Pajović je istakao da je Budućnost uputila primedbe na kriterijum suđenja i na greške koje su napravljene.

"Odnosi između Partizana i Budućnosti nisu poremećeni saopštenjima koja smo objavili. Pokazali smo zašto smo nezadovoljni. Cilj nije da pravimo pritisak, nego da konstatujemo greške i da utičemo na ljude koji se bave suđenjem i delegiranjem, da se ne igraju sa ugledom Budućnosti i ugledom ABA lige, koja mora da napreduje i raste u svim segmentima, da profesionalno i odgovorno rade svoj posao. Problema između Partizana i Budućnosti nema i nikada ih nije bilo", zaključio je Pajović.

Polufinalna serija ABA lige se igra na dve pobede, a drugi meč je na programu u utorak od 18 časova u Podgorici.

image