Sport

Dončić vodi Dalas ka novom finalu konferencije

Meveriksi odbranili domaći teren u prvoj utakmici i sada imaju prednost protiv najbolje ekipe u regularnom delu takmičenja
Dončić vodi Dalas ka novom finalu konferencije© Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Košarkaši Dalasa poveli su 2-1 u plej-of seriji protiv Oklahome, pošto su u trećem meču bili bolji rezultatom 105:101.

Izabranici Džejsona Kida su potvrdili brejk u Oklahomi napravljen pre nekoliko dana i sada imaju prednost u seriji.

U tvrdoj i neizvesnoj utakmici u "Amerikan erlajns centru", Luka Dončić i saigrači su bolje počeli, ali je najbolji tim Zapada u regularnom delu sezone brzo odgovorio.

Vratio se Tander drugoj četvrtini, bilo je neizvesno sve do kraja, ali je Dalas nekako uspeo ponovo povede i sačuva prednost.

Spomenuti Dončić je završio sa dabl-dablo (22 poena i 15 skokova), ali je "iks faktor" bio Pi Džej Vašington koji je bio najefikasniji sa 27 poena.

Na drugoj strani, jednu od najboljih utakmica od starta plej-ofa je odigrao Šej Gildžus-Aleksander (31 poen), ali to nije bilo dovoljno da Oklahoma izbegne poraz.

Dalas sada ima priliku da pred svojim navijačima dođe na korak do finala konferencije, drugog u ovoj deceniji, pošto je 2022. godine izgubio od Golden Stejt voriorsa.

U drugoj utakmici noćašnjeg programa, Boston je uzvratio brejkom u Klivlendu (106:93) i poveo 2-1 u polufinalu Istočne konferencije.

image