Sport

Nedovoljan tripl-dabl Dončića, Oklahoma uzvratila udarac Dalasu

Rezultat u seriji sada je izjednačen (2-2) i do kraja nas očekuje velika drama
Nedovoljan tripl-dabl Dončića, Oklahoma uzvratila udarac Dalasu© Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Košarkaši Oklahome napravili su brejk u Dalasu i savladali Meverikse rezultatom 100:96 u četvrtoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije.

Tander je u Teksasu uzvratio udarac rivalu, izjednačio na 2-2 u seriji i sada ponovo ima prednost domaćeg terena.

Domaćinu nije bio dovoljan ni tripl-dabl Luke Dončića, koji je duel završio sa 18 poena, 12 skokova i 10 asistencija, ali i veoma lošim procentima šuta.

Luka je pogodio samo šest puta iz 20 pokušaja iz igre, ispalio je devet trojki i bio precizan samo dvaput, a imao je i sedam izgubljenih lopti. Jasno je da povreda kolena muči prvu zvezdu Dalasa, koji je i pored toga bio blizu trećeg trijumfa.

Ekipa Džejsona Kida imala je dvocifrenu prednost sve do polovine treće četvrtine, ali je onda usledio preokret gostiju koji je režirao Šej Gildžus-Aleksander.

On je bio najefikasniji sa 34 poena, osam uhvaćenih lopti i pet uspešnih dodavanja, a najbolje ga je pratio sa 18 poena i devet skokova. Centar Tandera je u finišu bio siguran sa linije za slobodna bacanja i time rešio pitanje pobednika.

U redovima Dalasa istakao se i Vošington koji je kompletirao dabl-dabl (21 poen i 12 skokova), a potpuno je podbacio Kajri Irving koji je za 40 minuta na parketu imao po devet poena i asistencija.

Serija se sada vraća u Oklahomu i sledeći meč na programu je u noći između srede i četvrtka od 3.30 po srednjoevropskom vremenu.

U drugoj utakmici Boston je sa 109:102 bio bolji od Klivlenda i došao nadomak finala Istoka, pošto sada vodi 3-1 u seriji.

image