Sport

Srbija od ponedeljka na Evropskom prvenstvu - kadeti kreću od Ukrajine

I dok čitava nacija čeka nastup "orlova" u Nemačkoj, i kadetsku selekciju pre toga očekuje nastup na kontinentalnom takmičenju

U ponedeljak na Kipru počinje 21. izdanje Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina, na kome će i ovog puta nastupiti kadetska reprezentacija Srbije!

Selekcija Jovana Damjanovića pokušaće da u ostrvskoj zemlji u Mediteranu ostvari veliki rezultat i pokuša da stigne do prvog finala kao samostalna zemlja.

Na turniru učestvuje 16 selekcija podeljenih u četiri grupe, a Srbija je u grupi A sa domaćim Kiprom, kao i Ukrajinom i Češkom.

Prvi meč, Srbija igra u ponedeljak 20. maja protiv Ukrajine, potom 23. maja će na megdan Kipru, a 26. maja sledi duel protiv Češke. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe će ići u četvrtfinale, runde do koje je Srbija stigla prošle godine.

Na turniru nastupaju momci rođeni 2007. godine i mlađi, a ovo je selekcija za koju se odlučio Jovan Damjanović:

  • Golmani: Vukašin Jovanović (Partizan), Vladan Čarapić i Marko Kandić (obojica Čukarički).
  • Odbrana: Viktor Stojanović, Vuk Roganović, Veljko Milosavljević, Igor Bubanja (svi Crvena zvezda), Relja Premović i Nikola Simić (obojica Partizan).
  • Sredina: Dušan Makević (Partizan), Stefan Mladenović (Čukarički), Jovan Ćirić (Mladost Lučani), Uroš Đorđević (Grafičar), Aleksa Vasilić, Andrija Maksimović, Vasilije Kostov, Đorđe Ranković, Uroš Đorđević (svi Crvena zvezda).
  • Napad: Bogdan Kostić (Partizan), Mihajlo Cvetković (Čukarički), Aleksa Damjanović (Crvena zvezda).
image