Sport

Dončić čeka Jokića u finalu - Dalas u drami izbacio prvi tim Zapada

Oklahoma je povela 1:0 u seriji, ali od tog trenutka su Teksašani pokazali mnogo više
Autor: YouTube / FreeDawkins

Košarkaši Dalasa plasirali su se u finale Zapadne konferencije, pošto su u šestoj utakmici protiv Oklahome uspeli da stignu do četvrtog trijumfa - 117:116.

U dramatičnom duelu u Teksasu, odlučujuću pobedu ipak su odneli Maveriksi predvođeni sjajnim Lukom Dončićem, iako su morali da strepe do poslednje sekunde.

U meču u kom je Oklahoma imala prednost od početka utakmice pa sve do sredine poslednje deonice, Dončić je stigao do "tripl-dabl" učinka sa 29 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Derik Džouns je dodao 22, isto kao i Kajri Irving, dok je Pi-Džej Vošington postigao odlučujuće poene sa linije za slobodna bacanja na tri sekunde pre kraja susreta. Oklahoma te sekunde na kraju nije uspela da iskoristi pa je ostala bez "majstorice" na svom parketu.

Prvom timu Zapada u regularnom delu sezone nije pomogao ni Šaj Gildžijus Aleksander sa 36 poena, ni Džejlen Vilijams sa 22, ni Čet Holmgren sa 21 poenom.

Dalas će sada u finalu Zapadne konferencije čekati pobednika "majstorice" između Denvera i Minesote, koja je na programu u noći između nedelje i ponedeljka.

image