Sport

Raspad Denvera za anale - Jokić ostao bez prstena, šampionima malo "plus 20"

Neverovatan poraz doživeli su Nagetsi na svom parketu, a pre svega zbog nedostatka podrške za Nikolu Jokića i Džamala Mareja
Autor: YouTube / FreeDawkins

Košarkaši Denvera neće odbraniti šampionski prsten osvojen prošle NBA sezone, pošto su u "majstorici" protiv Minesote na domaćem parketu doživeli bolan poraz i tako završili učešće u plej-ofu već u polufinalu Zapadne konferencije.

Aktuelni šampioni su na neverovatan način prokockali 20 poena prednosti i pred svojim navijačima završili sezonu - 90:98.

Nije im pomogao ni neverovatan tandem Nikole Jokića i Džamala Mareja. Jokić je odigrao spektakularan meč sa 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija, a Marej je čak bio i efikasniji - 35 poena uz po tri skoka i asistencije.

Međutim, ponovo je ostatak tima izneverio vodeći tandem Nagetsa, pošto nijedan drugi igrač nije postigao više od sedam poena, koliko ih je imao Majkl Porter junior.

Sa druge strane, Minesotu su sa po 23 poena vodili Džejden Mekdenijels i Karl-Entoni Tauns, dok je Entoni Edvards dodao 16. Posebno je važno istaći da su Timbervulvsi sveli Nagetse na samo 14 ubačenih poena u trećoj četvrtini.

Denver je vodio 3-2 u pobedama u ovoj seriji, ali su potom doživeli katastrofalan poraz od 45 poena razlike u Minesoti, da bi sada i u svom Koloradu pretrpeli poraz kojim su okončali sezonu ranije nego što su očekivali.

Minesota će tako u finalu Zapadne konferencije igrati protiv Dalasa. U finalu Istočne konferencije očekuju nas dueli Bostona i Indijane.

image