Sport

Jokić o Srbiji i Olimpijskim igrama: Ne znam, prijatelju, moram da razmislim

Košarkaši Denvera doživeli su katastrofalan završetak NBA sezone, pošto su pretrpeli bolan poraz u odlučujućoj utakmici polufinala Zapadne konferencije od Minesote
Jokić o Srbiji i Olimpijskim igrama: Ne znam, prijatelju, moram da razmislim© YouTube / screenshot / House of Highlights

Denver je vodio 20 poena razlike, imao raspoložene Nikolu Jokića i Džamala Mareja, ali to im nije bilo dovoljno da zabeleže trijumf.

Nakon meča, Jokić je bio razočaran završetkom sezone na tako bolan način, a nakon što je u finišu susreta i sam bio dva puta blokiran od strane Naza Rida.

“Ne znam, nismo uspeli da osvojimo drugu titulu zaredom, tako da ne mogu ništa da kažem. Svi su se unapredili i svi žele da nas pobede. Izgleda da je tako. Davali su poene, uspevali da uhvate mnogo ofanzivnih skokova u drugom poluvremenu", rekao je Jokić posle meča i potom odao priznanje Minesoti, u kojoj je naročito pohvalio Majka Konlija.

"Mi smo imali mnogo otvorenih šuteva, ali prosto ih nismo pogodili. Oni su s razlogom najbolja odbrana NBA lige. Ne verujem u to ko je na papiru bolji tim. Pred nama je bilo sedam utakmica, oni su pobedili i bili su bolji. Čestitam im na tome. Neki timovi nikada ne dođu do druge titule. Drago mi je što smo imali priliku da dođemo u tu situaciju da posle titule idemo u novi pohod. Mike Konli je najpotcenjeniji igrač u NBA ligi. Imaju najboljeg šestog igrača lige, toliko pojedinaca s klupe koji su u stanju da daju doprinos na mnogo načina."

Svestan je i Nikola da se na sedmoj utakmici propisno ispromašivao u šutu za tri poena, pošto je ubacio samo dve iz 10 šuteva.

"Pokušaćemo da postanemo bolji, mudriji, od trenera, preko igrača do stručnog štaba. Prosto, toliko je talenta prisutno u NBA ligi, da ne postoji lagan protivnik. Promašio sam osam trojki, Džamal Marej takođe osam, Majkl Porter junior... Ne možeš pobediti utakmice na kojima ne pogađaš šuteve. Ako želiš da pobediš, prosto je, moraš da pogađaš", rekao je Jokić, a potom odgovorio na pitanje o nastupu za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama:

"Ne znam prijatelju, videću, moraću da razmislim."

image