Sport

Neutešni Lukaku lomio klupu, pa plakao nakon meča sa Hrvatskom

Belgijski napadač Romelu Lukaku, imao je različite izlive emocija i reakcije nakon meča sa Hrvatskom, u kojem je propustio nekoliko izglednih prilika da svojoj ekipi donese pobedu i plasman u osminu finala Svestkog prvenstva
Neutešni Lukaku lomio klupu, pa plakao nakon meča sa HrvatskomGetty © Michael Steele

Ima za čim da žale Belgija, a posebno Romelu Lukaku nakon meča sa Hrvatskom.

U okviru trećeg, odlučujućeg kola grupne faze Mundijala u Kataru, "crveni đavoli" odigrali su nerešeno sa Hrvatskom rezultatom 0:0.

Gol i pobeda bi odveli Belgiju u osminu finala Svetskog prvenstva, ali do toga druga najbolje plasirana selekcija na FIFA listi, nije uspela da stigne.

Nekoliko izglednih, pa čak i stoodstotnih šansi na utakmici, promašio je Romelu Lukaku, koji je imao veoma limitiranu minutažu u dosadašnjem toku prvenstva, kako bi se što bolje oporavio od povrede i spremio za meč sa Hrvatskom.

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, Lukaku se uputio ka klupi svoje selekcije i vidno iznerviran, polomio staklo.

Ubrzo nakon toga, savladale su ga emocije, pa je zaplakao u naručju legendarnog francuskog napadača Tijerija Anrija, koji u reprezentaciji Belgije radi kao savetnik, mentor i trener napadača.

Nadao se Lukaku da će kroz reprezentativne obaveze vratiti svoju nekadašnju formu i izaći iz krize u kojoj se nalazi u poslednje dve sezone, ali to nije bio slučaj.

Belgija, osvajač trećeg mesta na prošlogodišnjem Mundijalu održanog u Rusiji, ovoga puta takmičenje na Svetskom prvenstvu završava već u grupnoj fazi, sa samo jednim datim golom.

image