Sport

Novak i dalje hara ATP listom, ali dogodila se važna promena pred Rolan Garos

Novak Đoković je u ponedeljak započeo 426. sedmicu na vrhu ATP liste, čime je dodatno uvećao sopstveni rekord
Novak i dalje hara ATP listom, ali dogodila se važna promena pred Rolan GarosGetty © Tullio Puglia / Contributor

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će ove sedmice učestvovati na ATP turniru u Ženevi nakon neočekivane odluke da nastupi u nedelji uoči Rolan Garosa.

Upravo pred početak drugog grend slema u sezoni dogodila se važna promena u vrhu ATP liste koja bi mogla značajno da utiče i na samog Đokovića.

Naime, Aleksander Zverev je posle osvajanja mastersa u Rimu napravio pomak i na četvrtoj poziciji zamenio Rusa Danila Medvedeva.

Ovo znači da će Nemac biti četvrti nosilac u Parizu, ukoliko tamo nastupe i Janik Siner i Karlos Alkaraz, koji su imali problema sa povredama u proteklom periodu. To znači da bi petoplasirani Medvedev mogao da bude Đokovićev rival već u potencijalnom četvrtfinalu turnira.

No, ima još nekoliko dana do žreba za Rolan Garos i do tada će biti poznato da li će svi najbolji igrači učestvovati u Parizu. Ukoliko, recimo, Siner bude odsustvovao zbog povrede kuka, onda će Medvedev ponovo biti među četiri najbolja nosioca turnira.

Inače, Đoković bi ove sedmice mogao da malo poveća prednost u odnosu na Sinera na vrhu ATP liste, ali će ga u Parizu svakako očekivati jako težak zadatak da odličnim rezultatom zadrži prvu poziciju. Evo kako sada izgleda Top 10 ATP liste:

image