Sport

Đoković sa "Legendom" u ruci završava karijeru

Najbolji teniser svih vremena, koji je svojevremeno na teren izašao noseći masku Darta Vejdera, prihvatio je svoju "tamnu stranu" i dobio specijalizovano oružje po kojem će biti jedinstven
Đoković sa "Legendom" u ruci završava karijeruGetty © Tullio Puglia / Contributor

Kompanija "Hed" objavila da je specijalno za Novaka Đokovića kreirala novi reket pod nazivom "Legenda".

Đoković već godinama koristi reket iz linije "spid", a sada je dobio poseban koji će, prema navodima iz američko-austrijskog proizvođača sportske opreme, koristiti do kraja karijere.

Reket ima završnu obradu u sjajnoj crnoj boji, sa određenim matiranim delovima, detaljima i Novakovim logoom u beloj boji.

U pitanju je specijalni komad opreme posvećen trostrukom šampionu Rolan Garosa i osvajaču 24 grend slem trofeja.

Prema pisanju specijalizovanih medija, Đoković je blisko sarađivao sa Maksom Bauerom, globalnim menadžerom proizvodnje i perfomansi reketa kompanije "Hed" na razvijanju linije "spid" otkad je postao ambasador brenda 2008. godine.

"Uvek je posebno kada kreirate tako jedinstven reket, a ovaj se posebno ističe jer kombinuje mnoge stvari koje Novak voli", rekao je Bauer u intervjuu za "Forbs".

"Ime reketa tako slavi Novakov jedinstven status u svetu tenisa."

Kako njegova "legenda" raste na terenu i van njega, tako rastu i Đokovićeve preferencije prema drugim detaljima po kojima se ističe.

Srbin se prošlog meseca, na svečanoj ceremoniji dodele nagrade Laureus, pojavio sa još jednim potpuno crnim aksesoarom.

Novak je na ruci nosio "ol blek" sat kompanije "Iblo", čije je zaštitno lice od 2021. godine.

On je u Madridu peti put u karijeri proglašen za najboljeg sportistu na svetu, čime je oborio još jedan rekord.

Što se reketa tiče, nije ima uspešan debi jer je doživeo poraz već u trećem kolu mastersa u Madridu od Alehandra Tabila.

Đokovićevi navijači će sa "legendom" u rukama moći da ga vide već ove sedmice u Ženevi, za koju je prihvatio specijalnu pozivnicu. Zbog lošeg početka godine i slabih rezultata na šljaci, odlučio se za neobičan potez i igraće pripremni turnir pre Rolan Garosa.

Srpski as brani trofej na grend slemu u Parizu koji je na programu od 26. maja do 9. juna.

image