Sport

Dončić sveti Jokića - Lukina lekcija Minesoti, Dalas krenuo po titulu

Slovenački košarkaš je bio najbolji pojedinac na meču protiv tima koji je eliminisao Jokićev Denver
Autor: YouTube / FreeDawkins

Košarkaši Dalasa na savršen način su startovali u finalu Zapadne konferencije, pošto su na gostovanju u Minesoti stigli do "brejka" i vođstva od 1-0 u seriji.

Maveriksi su savladali Timbervulvse 108:105 u meču koji su presudili lideri tima iz Teksasa, Luka Dončić i Kajri Irving.

Nakon što je Minesota eliminisala šampione Denver u sedmoj utakmici prethodne runde, Dalas je rešio da pokaže "zube" od samog starta serije. Luka Dončić je ponovo briljirao sa 33 poena, šest skokova i osam asistencija, a imao je i tri ukradene lopte i jednu rampu. Uz njega, sjajan je bio je i Irving sa 30 poena i 52% šuta iz igre.

Upravo su njih dvojica u dramatičnoj završnici bili presudni. Dončić je pogodio trojku kojom je Dalas uhvatio priključak, a potom pogodi za "plus četiri" na 50 sekundi do kraja.

Irving je potom na sedam sekundi do kraja pogodio oba slobodna bacanja i tada je postalo jasno da više nema nade za Minesotu.

U poraženom timu se istakao Džejden Mekdenijels sa 24 poena, dok je Entoni Edvards uz 19 poena imao i 11 skokova i osam asistencija. Drugi meč u seriji igra se ponovo u Minesoti u noći između petka i subote.

image