Sport

U Zvezdi iznenađeni: Rečeno nam je da šampion ide u Evroligu

Generalni direktor KK Crvena zvezda Nemanja Vasiljević, izjavio je da je na sastanku Evrolige u februaru, rečeno da će šampion ABA lige obezbediti igranje elitnog evropskog takmičenja naredne sezone

Dosta prašine podigla je izjava generalnog direktora Evrolige o učesnicima u elitnom takmičenju naredne sezone.

Naime, Paulis Motiejunas izjavio je da uprkos tome što je osvojila ABA ligu, Crvena zvezda nije osigurala učešće u Evroligi.

"Nema više šampiona. Nije sve u tome da pobediš i uđeš. To nije situacija", između ostalog rekao je Motiejunas u intervjuu za "Basket njuz".

Ubrzo je stigla i reakcija iz stručnog štaba Crvene zvezde.

"U februaru smo, u kancelarijama kluba, imali zvaničan sastanak sa čelnicima Evrolige, predsednikom Dejanom Bodirogom i generalnim direktorom Paulijosom Motejunasom, a ispred Zvezde smo bili predsednik Nebojša Čović, predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić, sportski direktor Milan Dozet i ja. Na tom sastanku nam je između ostalog rečeno da će šampion ABA lige igrati Evroligu sledeće sezone", rekao je Vasiljević za "Meridian sport".

Očekuje se da će Evroliga krajem juna ili u julu doneti konačnu odluku o učesnicima u narednoj sezoni.

Prema rečima Motiejunasa, pored Crvene zvezde, među kandidatima da ne učestvuju naredne sezone nalaze se još i Partizan, Valensija, Alba i Virtus.

image